"Diğerleri Pele de o mu kazma?"

Ünlü futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Göztepe yenilgisi sonrasında çarpıcı yorumlarda bulundu. Dilmen, takımın formunun yanı sıra yeni transferleri de eleştirildi. İşte Dilmen'in açıklamaları...

Yüzde 100 futbolda Göztepe - Fenerbahçe maçını değerlendiren Dilmen, sarı lacivertlilerin yeni transferlerini "Michael Frey kapalı kutu bir oyuncu ama Fenerbahçe'nin aldığı her oyuncu kapalı kutu. Ekonomik olarak böyle gerekiyorsa, tamam. Reyes planlamada yokmuş, Marco yokmuş... Bu oyuncuların 6 ay oynamama durumu var." sözleri ile değerlendirdi.

Dilmen, daha sonra Valbeuna'ya sözü getirip, "Aykut Kocaman ve Cocu'nun kullanmadığı bir Valbuena var. Niye gitsin 3,5 milyon euro alan oyuncu. Bir de Soldado var, kulübede bacak bacak üstüne atmış oturuyor. Elden oyuncu çıkarmak zor, yüksek ücret ödeniyor." dedi. 

Sonra da Cocu'nun maçın son anlarında Fransız oyuncuyu sahaya sürmemesini "Valbeuna kolay bir oyuncu değildir. Haklıyımış Aykut hoca denilebilir. Hepsi Pele de Valbuena da mı kazma? Dirar, Ayew, iyi niyetiyle mücadele ediyor. Eljif 20 yaşında bu yükü kaldıramaz. Hiç olmazsa kaybedeceksek Valbuena ile kaybedelim denmeli. Isla'yı görüyorsun, bu sezon iyi bitirmiş Şener var... Cocu'yu eleştirebileceğim noktalar bunlar. 3 haftada 6 puan geriye düşmek demoralize eder. Benden bir öneri. 2 tane milletin 'aaaa' diyeceği bir oyuncu lazım. Fabian'a filan kimse bunu demez. Comolli - teknik direktör ilişkisinde sıkıntı var. Hoca da dağıldı. Maç kadrosunu kimse tahmin edemez haftaya." sözleri ile değerlendirdi.

FABİAN COCU'YA GÖRE BİR OYUNCU DEĞİL

Meksikalı iki transferi de değerlendiren Dilmen, "Fenerbahçe'de alınan oyunculara bakarsak; Reyes, bonservisi elinde, Frankfurt Fabian'da kiralama için ücret almadı. Bu çok önemli bir avantaj, kasada para duruyor." "Fabian'ı falan biraz izledim. Valbuena'nın, boyu da aynı zaten, böyle bıdı bıdı topa falan vuran bir oyuncu. Cocu 4-3-3 diyorsa, ona göre bir oyuncu değil. Hoca da bunu biliyor ve tek ön liberolu oynamaya takımı itiyor." dedi. 

ALPER FORVET ARKASI GİBİ OYNADIĞI İÇİN KAYBOLUYOR

Bir maç iyi bir maç kötü performans sergileyen Alper'in durumuna da değinen Rıdvan Dilmen, "Fenerbahçe'de skor alabilecek oyuncular kenarda. İlk 11'ler, muhtemel 11'ler için birkaç hafta daha geçecek. Reyes ve Fabian da gelecek hafta 11'de olacak gibi durmuyor. Hocanın taktiksel anlamdaki talebine bu kadro maksimumunu verdi aslında. Babel'in 34 maçlık performansını biliriz. Tam Alper'e sallayacakken gol atıyor. Dirar çok iyi oynuyor derken bir anda hata yapabilir. Alper forvet arkası gibi oynadığı için kayboluyor." ifadesini kullandı. 

Josef'in transferi sonrasında Cocu'nun sistem değişikliğine gittiğni belirten Dilmen, "Josef de Souza da gidince, hoca sistemde değişikliğe gitti ve 4-1-4-1'e döndü. Marco Fabian gelince, Giuliano'nun yerine bir oyuncu alınmış oldu. Ali beyin büyük kredisi var. Bu işleri uzun vadede toparlayacağını düşünüyorum. Sportif direktörü hiç çalışmamış. Transferin Suudi Arabistan'da biterken oyuncu satıyorsun. Bunun araştırılması lazım. Alper ile, Dirar ie şu anki Ayew ile rekabet etsen ne olur. Burası Fenerbahçe. Girdiği zaman oynayacak oyuncu. İskeleti koruyup, problemli oyuncuları gönderip yeni oyuncularla oynanması lazımdı." diye konuştu. 

"Diğerleri Pele de o mu kazma?" ile ilgili etiketler Rıdvan Dilmen Fenerbahçe
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.