Diego Lugano: Olaylı derbiden sonra Erdoğan'dan mektup geldi

Diego Lugano, 2009 yılında Ali Sami Yen'de oynanan ve 4 kırmızı kartın çıktığı olaylı derbiden sonra dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bir mektup aldığını söyledi: "Bana derbide kötü bir örnek olduğumu söylüyordu."

Fenerbahçe'nin unutulmaz stoperlerinden Diego Lugano, Sarı-Lacivertli formayla çıktığı Galatasaray derbilerini İtalyan basınına anlattı. Uruguaylı, 2009'da oynadıkları derbinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine mesaj yolladığını söyledi.

"İstanbul derbisi, hayal edilenin bile ötesinde bir gerginlik taşır. Uluslararası medyada daha az yer bulsa da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan derbinin sosyal, politik ve biraz dini bir yanı da vardır. Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki derbiler, duygusal açıdan da çok önemlidir. Benim karakterimi de geliştiren bir derbi oldu. Galatasaray derbilerinde 3 gol attım, 3 kırmızı kart gördüm. Ali Sami Yen'de oynadığımız bir maçta gerçek bir savaşla karşılaştım, 4 oyuncu kırmızı kart görmüştü. Hemen ardından tribünde insanlar çıldırdı, koltukları yaktı, cehennem atmosferi oluşturdu. Ertesi gün bizzat Recep Tayyip Erdoğan'dan bir mektup geldi, bana benim derbide kötü bir örnek olduğumu söylüyordu."

2009 yılında oynanan ve 0-0 sona eren Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde Arda Turan, Emre Aşık, Lugano ve Semih Şentürk kırmızı kart görmüş ve mücadele uzun süre gündemde kalmıştı.  

Diego Lugano: Olaylı derbiden sonra Erdoğan'dan mektup geldi ile ilgili etiketler Fenerbahçe diego lugano
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.