Didier Drogba'dan 3 yıllık imza!

Montreal Impact ile olan sözleşmesi aralık ayında sona eren Didier Drogba kariyerine Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) sürdürecek.

France Football'un haberine göre 39 yaşındaki golcü oyuncu, ABD'nin ikinci seviye ligi olan United Soccer League'de (USL) mücadele eden Phoenix Rising FC ile 3 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağladı. Drogba'nın ilk yılın ardından görevine sportif direktör olarak devam etmesi bekleniyor.

DİDİER DROGBA KİMDİR?

Didier Drogba 11 Mart 1978 tarihinde Fildişi Sahili'nin Abidjan şehrinde dünyaya geldi. 5 yaşındayken ailesi tarafından, profesyonel futbolcu olan dayısı Michel Goba'nın yanına, Fransa'ya gönderildi. 3 yıl sonra ailesinin yanına dönen Drogba burada kısa süre kaldıktan sonra ailesinin işini kaybetmesi üzerine Fransa'ya dayısının yanına geri döndü. Ailesi Fransa'ya taşınınca, tekrar onların yanına dönmüş ve onlarla yaşamaya başlamıştır.

Drogba, futbol kariyerine 15 yaşındayken Fransa'da Levallois adlı yarı profesyonel bir kulüpte başlamıştır. 2002 yılında Guingamp'a transfer olan Drogba, 45 maçta 20 gol atmış ve gösterdiği performansla 2003 yılında Marsilya takımına transfer olmuştur. Takımda bir sezon geçiren Didier Drogba, ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde yer almış ve ilk Şampiyonlar Ligi golünü Real Madrid karşılaşmasında atmıştır.

2004 yılında Roman Abramoviç'in satın aldığı Chelsea takımına transfer olmuştur. Chelsea'de 8 sezon forma giyen Didier Drogba, bu takımda 226 lig maçına çıkmış, 100 gol kaydetmiştir. Chelsea tarihinin en skorer 4. oyuncusu olmayı başaran Drogba, Chelsea'de bulunduğu dönem boyunca; 3 kere Premier League, 4 kere FA Cup, 2 kere Lig Kupası, 2 kere Community Shield ve 1 kere Şampiyonlar Ligi kupası kaldırma başarısı göstermiştir.

Didier Drogba'dan 3 yıllık imza! ile ilgili etiketler Transfer Didier Drogba imza
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.