Didier Drogba: Fenerbahçe maçlarında ırkçılıkla karşılaştım umursamadım

Galatasaray ve Chelsea'nin unutulmaz golcüsü Didier Drogba, Fransa'da bir televizyon kanalında futboldaki ırkçılık hakkında konuşurken Fenerbahçe derbilerinden bir örnek verdi... Fildişi Sahilli eski santrfor, "Fenerbahçe maçlarında ırkçılıkla karşılaştım umursamadım. İngiltere'de ve Fransa'da da karşılaştım ama umursamadım. Bunun cehalet olduğunun farkındayım" dedi.

Galatasaray'ın unutulmaz golcülerinden Didier Drogba, "Fenerbahçe maçlarında ırkçılıkla karşılaştım umursamadım" dedi. Avrupa futbolunda son dönemde yeniden yükselişe geçen ve bu kez "çevrimiçi ırkçılık" olarak tanımlanan saldırılar hakkında konuşan Fildişi Sahilli eski gol makinesi, hem Premier League'de hem de Süper Lig'de bunlara maruz kaldığını anlattı.

France TV'ye konuşan 43 yaşındaki Drogba, "Benim gözümde ırkçılıkla mücadele etmenin birkaç yolu var. Bunlar kişisel şeyler. Fenerbahçe maçlarında ırkçılıkla karşılaştım umursamadım. İngiltere'de ve Fransa'da da karşılaştım ama umursamadım. Bunun cehalet olduğunun farkındayım" dedi.

IRKÇI VE APTAL İNSANLARLA SAVAŞMA YÖNTEMİ

Galatasaray'a 2012-13 sezonun devre arasında Çin'den transfer olan ve şampiyonluk yaşayıp 1.5 sezon sonra efsanesi olduğu Chelsea'ye geri dönen Didier Drogba, biraz da ABD'de oynayıp 2018'in sonlarına doğru futbolu bırakmıştı.

Kariyeri boyunca ırkçı ve sayıgısız insanlarla mücadele etmeyi öğrendiği anlatan Drogba, şunları söyledi:

"İyi bir izlenim bırakmak için yaptığım işte disiplinde en iyisi ve en güçlü olmayı tercih ettim Bu benim saygıyı zorlama yöntemimdi. Yani beni ten rengimden dolayı sevmiyorsun ama bana katlanmak zorundasın, güçlü olduğum için beni alkışlamalısın. Bu benim ırkçı ve aptal insanlarla savaşma yöntemim oldu."

Didier Drogba, Galatasaray formasıyla 53 maça çıkarken 20 gol-13 asistlik skor katkısı sağlamıştı.

Didier Drogba: Fenerbahçe maçlarında ırkçılıkla karşılaştım umursamadım

Didier Drogba: Fenerbahçe maçlarında ırkçılıkla karşılaştım umursamadım ile ilgili etiketler Galatasaray Irkçılık Didier Drogba
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.