Didem Arslan'dan "Dost görünen ikiyüzlüler" çıkışı

Ortak yayın fikrini ortaya atan ilk kişi olan Habertürk TV sunucusu Didem Arslan Yılmaz, Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu canlı yayını için seçilen İsmail Küçükkaya'ya başarılar diledi. Moderatör olması yönünde destek verenlere teşekkür eden ünlü sunucu "Bu süreçte tek kazancım, dost görünen ikiyüzlüleri tanımak oldu. Meslekteki ve bu süreçteki tanıklıklarımı çoook ilginç ayrıntıları yazmakta olduğum kitabımda okuyacaksınız" dedi.

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım'ı canlı yayında ağırladığında bu fikrini açmıştı ilk kez Habertürk TV sunucusu Didem Arslan Yılmaz

Bu fikir Yıldırım'dan "olabilir" yanıtını bulunca, bu kez de aynı çağrıyı İmamoğlu'na yapmıştı ünlü sunucu. 

Her iki taraftanda olumlu karşılık bulan ortak yayının moderatörlüğünü hemen herkes Didem Arslan Yılmaz olarak görmeye başlamıştı. 

Partiler şartları konuşurken, adaylardan Binali Yıldırım olası tartışmaları önlemek adına muhalif isimlerden Uğur Dündar'ın adını gündeme getirdi. 

Dündar önce teklifi kabul etti, ardından da vazgeçti. Dündar demokrasi zarar görmesin diye vazgeçtiğini söylese de başta CHP kanadından olmak üzere gelen tehdit ve ısrarlar üzerine bu yayından çekildiği ileri sürüldü.

Bu süreçte yine fikrin sahibi olan Didem Arslan Yılmaz'ın adı gündeme geldi. Fatih Altaylı gönlünün ondan yana olduğunu belirtip, dilenirse kendisinin de sunabileceğini söyledi. 

Ve dün ortak yayın için partiler İsmail Küçükkaya üzerinde anlaştıklarını açıkladılar. 

Didem Arslan Yılmaz bu gelişmenin ardından kendisine destek verenlere teşekkür ettiği, Küçükkaya'ya başarılar dilediği bir dizi tweet attı. 

Ünlü sunucu tweetlerinde sitemkar bir dil kullanırken, "Bu süreçte tek kazancım, dost görünen ikiyüzlüleri tanımak oldu. Meslekteki ve bu süreçteki tanıklıklarımı çoook ilginç ayrıntıları yazmakta olduğum kitabımda okuyacaksınız..." sözleri ile moderatör seçiminde dost sandıkları tarafından arkadan vurulduğunu ima etti. İşte Yılmaz'ın Twitter'dan yaptığı açıklamalar:

"Moderatör kim olacak diye günlerdir süren gereksiz tartışma ortamında, başta sevgili @YZGLLDGN , @siring ve @mak_cen başta olmak üzere kadın meslektaşlarıma gösterdikleri destek için çok teşekkür ediyorum.

Bu yayını değerli meslektaşım @KucukkayaIsmail’nın en iyi şekilde yöneteceğine inanıyorum , kendisine başarılar diliyorum. Başından beri söylüyorum, önemli olan demokrasimize büyük katkısı olacak bu yayının yapılacak olması.

Bu süreçte tek kazancım, dost görünen ikiyüzlüleri tanımak oldu. Meslekteki ve bu süreçteki tanıklıklarımı çoook ilginç ayrıntıları yazmakta olduğum kitabımda okuyacaksınız...

Mesleğimin gereği 17 yıl sonra iki adayı Sayın @BY ve Sayın @ekrem_imamoglu’nu @HaberturkTV ‘de Türkiye’nin Nabzı’na davet edip, canlı yayında birlikte özgürce tartışmaları yönünde bir çağrım olmuştu. Böyle bir yayını baska bir kanal ve tanımadığım bir rejide yapmak istemezdim."

Didem Arslan'dan "Dost görünen ikiyüzlüler" çıkışı

Didem Arslan Yılmaz'a bu karardan sonra birçok kişiden destek geldi. Bunların başında ise Devlet Bahçeli vardı. 

Bahçeli "Bize göre iki adayın katılacağı televizyon programının en uygun moderatörü sakin,sabırlı,anlayışlı ve tarafsız yönleriyle temayüz etmiş Sayın Didem Arslan Yılmaz’dır.Tartışmaları ustalıkla yöneten,birikim ve tecrübesiyle öne çıkan Sayın Yılmaz’ın seçilmesi kanaatimce doğru olurdu" ifadelerini kullandı.

Didem Arslan'dan "Dost görünen ikiyüzlüler" çıkışı - Resim : 2

Ünlü sunucuya birçok meslektaşından da destek mesajları yağdı.

Didem Arslan'dan "Dost görünen ikiyüzlüler" çıkışı - Resim : 3

Didem Arslan Yılmaz'a bir destek de TRT Haber sunucusu gazeteci Fuat Kozluklu'dan geldi. Kozluklu Küçükkaya'ya başarılar dilerken, gönlünün ise Yılmaz'dan yana olduğunu söyledi. İşte Kozluklu'nun haber bülteni sonunda yaptığı o açıklama...

 

 

 

Didem Arslan'dan "Dost görünen ikiyüzlüler" çıkışı ile ilgili etiketler Binali Yıldırım Devlet Bahçeli Ekrem İmamoğlu Sevilay Yılman Didem Arslan Yılmaz
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.