Dicle Nehri'nde su seviyesi yükseldi, işçiler mahsur kaldı...

Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde baraj kapaklardan birinin kopması sonucu Dicle Nehri’ndeki su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kalan 2 işçi, itfaiyenin yaptığı çalışmayla kurtarıldı.

Yenişehir ilçesi Eser Mahallesi’nde özel bir firmanın şantiye alanında gece bekçisi olarak çalışan 2 işçi, Dicle Barajı'nda kapaklardan birinin kopması sonucu su seviyesinin yükselmesiyle bulundukları yerde mahsur kaldı.

2 işçinin durumu itfaiyeye bildirmesiyle birlikte çalışma başlatan arama kurtarma ekipleri, 2 işçiyi bulundukları yerden botlarla alarak karşı kıyıya çıkardı.

VALİLİK VATANDAŞLARI UYARDI
Konuyla ilgili valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Diyarbakır ili sınırları içerisinde bulunan Dicle Barajı’nda, aşırı yağışlar nedeniyle 13.12.2018 tarihinde dolusavak kapaklarından birinin kopması sonucu gelen akımlara bağlı olarak Dicle Nehri yatağına zorunlu su tahliyesine başlandığı, Devlet Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğünce bildirilmiştir. Dicle Barajı’ndan su tahliyesi devam etmekte olup, Dicle Nehri yatakları etrafında bulunan yerleşim birimleri ve bu güzergâhları kullanan tüm vatandaşlarımızın nehir yatağından uzak durmaları, muhtemel can ve mal kaybının yaşanmaması için daha dikkatli olmaları gerekmektedir."

Dicle Nehri'nde su seviyesi yükseldi, işçiler mahsur kaldı... ile ilgili etiketler Diyarbakır Baraj
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.