"Diagne satılmasın diye lobi yapan kulüp başkanlar var"

Fatih Altaylı, Habertürk TV'de yayınlanan Spor Saati programında gündeme dair bomba yorumlarda bulundu. Altaylı, Diagne'nin satılmaması için bazı kulüp başkanlarının lobi yaptığı iddia etti. Altaylı ayrıca Ali Koç'un Rizespor'a sponspor olma sözü hakkında da konuştu.

Habertürk TV'de çarpıcı yorumlarda bulunan Fatih Altaylı, Diagne'nin satılması ve Ali Koç'un Rizespor'a sponsor olma sözüyle ilgili konuştu.

İşte Altaylı'nın sözlerinden öne çıkanlar:

"BU BİRÇOK AÇIDAN SUÇ. FFP AÇISINDAN AYRI, SPK AÇISINDAN AYRI. UMARIM BÖYLE BİR ŞEY OLMAZ"

Çaykur Rizespor'un Başkanı Hasan Kartal'ın "Vedat Muric transferinde Ali Koç'un bize sponsorluk sözü vardı" açıklamaları üzerine konuşan Altaylı, ilk olarak "Emre Akbaba transferinde de sponsorluk vardı" yorumlarına yanıt verdi ve şunları söyledi:

"Bunlar aptal yorumları. Bu lafın söylenmesi benim aklıma bir atasözünü getiriyor: Düşmanın bile akıllısı makbuldür. Akıllı düşmanın olsun bu nevi dosttansa. Neyse... Bu birçok yerden suç. Bunu FIFA'ya UEFA'ya şikayet etsen suç. 'Seninle FFP anlaşması olan bir kulüp böyle bir durum yapıyor' desen UEFA 'Ehh' diyebilir ama başka başka problemler çıkıyor. Ali Koç bu sponsorluğu nereden ayarlayabilir? Kendi şirketlerinden. Başka bir şey geliyor mu akla? Böyle yaptığın zaman bu SPK suçu. Böyle centilmenlik anlaşması olmaz. SPK açısından şöyle bir suç var, Koç Holding'in şirketleri SPK'ya bağlı, halka açık şirketler. SPK'nın kurallarına göre hareket eden şirketler. Vergi suçu var. Bu şu demek, bu şirket parayı Ali Koç'a veriyor, Ali Koç da oraya... Bu örtülü kar transferidir. Şirketin ortaklarından birine vergi dışı, vergiden kaçınarak destek olmak... Bin tane suç var. SPK bunu ele alsa bin tane suç var. Koç Holding böyle bir şey yapar mı? Bana sorarsan Koç Holding böyle bir şey içerisine girmez. Koç Holding, Türkiye'nin finansal açıdan en ciddi şirketlerinden bir tanesidir. O kadar büyüktür ki bu nevi küçük hesaplarla uğraşacak hali yoktur ama bu şeyi gösteriyor: Ali Koç'un bu nevi davranışları bir süre sonra Türkiye'nin de gururu olan çok büyük bir şirkete zararlar verebilir. Bu nevi garip anlaşmalar şirkete zarar verebilir, Fenerbahçe'ye de sıkıntı yaratabilir. Umarım böyle sözler verilmemiştir, çok zararlı işler. Bu sponsorluğun, Koç Holding tarafından yapılacağını da sanmıyorum. Umuyor ve diliyorum ki böyle bir şey olmamıştır, olmaz"

"Diagne satılmasın diye lobi yapan kulüp başkanlar var"

"DİYELİM Kİ FENERBAHÇE-RİZESPOR MAÇI HAYATİ ÖNEM KAZANDI... BUNUN ALTINDAN KİM KALKABİLİR?"

Çaykur Rizespor'un sponsorluk açıklaması üzerine konuşmaya devam eden Altaylı şunları söyledi:

"Süper Lig'de rakip olması muhtemel iki takımın bu denli yakın ilişki açısından olması da ayrı bir mesele. Galatasaray'ın geçmişte B Takımı vardı, 1. Lig'e çıkma noktasına geldi. Sanki Fenerbahçe'nin pilot takımıymış gibi davranan kulübün ligde olması sıkıntılı. Geçmişte böyle şeyler oldu ama bu kadar ilişki fair play açısından hoş şeyler değil. Diyelim ki Fenerbahçe - Rizespor maçı hayati önem kazandı. Diyelim Fenerbahçe'nin şampiyonluk için Rize'ye 7 atması lazım ve 7 attı... Bunun altından kim kalkabilir? Bu ilişki biçimi hoş değil. İki tarafın gereğinden fazla dikkatli olmaları lazım"

"Ali Koç'la ilgili demiyim ama şöyle bir laf vardır: 'Devlet adamı ne söyleyeceğini bilen adam değildir, ne söylemeyeceğini bilen adamdır' Spor adamına da bunu uyarlayabilirsin. Bir camiayı, kulübü bağlayacak noktada olan insanların ne söylemeyeceğini çok iyi bilmeleri gerekir. Ali Beyin bu noktaya geleceğini bilmiyor muyduk? Futboldaki fanatizminin sadece Fenerbahçe değil, rakiplere olan öfkesinin kızgınlığının çok yukarılarda olduğunu bildiğimiz bir insan. Öyle olmasa Fenerbahçe'nin başına geçmek için niye ısrar etsin? Fenerbahçe'ye olan aşırı sevgisi ve Fenerbahçe'nin rakiplerine karşı olan aşırı antipatisi nedeniyle bugün o koltukta. Yoksa Koç ailesinden birisi neden bu işlere girsin? Çok ileri noktada. O yüzden zaman zaman hatalar yapması normal. Başarısızlık geldikçe bu hatalar da artacaktır. Sevmediği rakipler başarılı oldukça hataları daha da artacaktır"

"GALATASARAY, DIAGNE'Yİ SATAMASIN DİYE LOBİ YAPAN KULÜP BAŞKANLARI VAR"

"Galatasaray bir oyuncusunu satmak istiyor değil mi? Galatasaray bu oyuncusunu satamasın diye devreye giren kulüp başkanları var diyim, gerisini siz anlayın... Yapabilirler, hukuki bir engel yok. Ama menajerlik piyasasını çok iyi bildiğim için net söylüyorum. Galatasaray, Diagne'yi satamasın diye lobi yapanlar var! Uluslararası futbol piyasasının içinde bulunmuş, menajerlerden bilgi alabilen biri olarak söylüyorum bunu. 'O parayı vermeyin' 'O parayı etmez' 'Sen bu işi halletme ben sana başka bir şey yapacağım' gibi gibi şeyler deniyor, hem de dört koldan! Bunda bir ayıp falan yok."

"Diagne satılmasın diye lobi yapan kulüp başkanlar var" ile ilgili etiketler Fatih Altaylı Fenerbahçe Galatasaray Ali Koç Çaykur Rizespor Diagne
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.