İstanbul GP'de pole pozisyonu Lance Stroll'ün

2020 Formula 1 Dünya Şampiyonası DHL Türkiye Grand Prix'sinde sıralama turlarının ardından pole pozisyonun sahibi Racing Point'in pilotu Lance Stroll oldu. Kariyerinin ilk pole pozisyonu zaferini kazanan Kanadalı sürücü yarınki yarışa ilk sırada başlayacak.

9 yıl sonra İstanbul'a geri dönen Formula 1'de sıralama turları büyük bir sürprize sahne oldu. DHL Türkiye Grand Prix'sinde yarınki yarışa pole pozisyonunda Racing Point'in pilotu Lance Stroll başlayacak.1.47.765’lik derecesiyle 22 yaşındaki Kanadalı pilot kariyerinin ilk sıralama turu zaferini yaşarken, Jacques Villeneuve'den 12 yıl sonra ilk kez Kanadalı bir sürücü bunu başarabildi. Stroll'ün takım arkadaşı Sergio Perez ise yarınki yarışa üçüncü sırada başlayacak. Mercedes-AMG takımı bu sezon ilk kez pole pozisyonunu elde edemedi.

İngiliz takımı Twitter hesabından bu büyük sürprizi böyle kutladı.

İstanbul GP'de pole pozisyonu Lance Stroll'ün

Lance Stroll, sıralama turlarının ardından yaptığı açıklamada çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Kalbimle mücade ettim. Son turumda arabamın kontrolünü elime aldığımı hissettim ve pole pozisyonunu aldım. Muhteşem hissediyorum. Benim için çok özel bir an" ifadelerini kullandı.

İstanbul GP'de pole pozisyonu Lance Stroll'ün - Resim : 2

İstanbul GP'de pole pozisyonu Lance Stroll'ün - Resim : 3

YAĞMUR ÇOK ZORLADI

Intercity İstanbul Park'ta 2 kez kırmızı bayrak kararı çıkan ilk sıralama turları büyük heyacana sahne oldu. Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen'in lider tamamladığı ilk sıralama turunda Kevin Magnussen (Haas), Daniil Kvyat (AlphaTauri), George Russell (Williams), Romain Grosjean (Haas) ve Nicholas Latifi (Williams) sıralama turlarına veda etti.

Mercedes'in pilotlar klasmanı lideri Büyük Britanyalı pilotu Lewis Hamilton ise ilk seansı 14'üncü sırada noktalayarak son anda 2'nci seansta mücadele etme hakkı kazandı.

İstanbul GP'de pole pozisyonu Lance Stroll'ün - Resim : 4

SU TAHLİYE ARACI PİSTE GİRDİ

Intercity İstanbul Park'ta yağmurun şiddetini artırması nedeniyle pilotlar sıkça spin atma problemi yaşarken, FIA Yarış Kontrol ilk sıralama turunun bitimine 6 dakika 56 saniye kala kırmızı bayrak kararı verdi. Yağmurun durmasının ardından güvenlik aracı piste çıkarak asfalt zemini test etti. Daha sonrasında asfalt temizleme işlemleri gerçekleştirilirken, bu işlemlerin ardından sıralama turlarına devam edilmesi kararı çıktı.

FERRARİ'LER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen'in bir kez daha lider tamamladığı 2'nci sıralama turunda son 5 sırada yer alan Lando Norris (McLaren), Sebastian Vettel (Ferrari), Carlos Sainz (McLaren), Charles Leclerc (Ferrari) ve Pierre Gasly (AlphaTauri) 3'üncü sıralama turuna kalma hakkını kazanamadı.

Bu sonuçla birlikte McLaren, Ferrari, AlphaTauri, Williams ve Haas, 3'üncü ve son sıralama turuna araç taşıyamadı.

İstanbul GP'de pole pozisyonu Lance Stroll'ün - Resim : 5

Intercity İstanbul Park'taki yarışın startında araçların yer alacağı sıralar şu şekilde:

1 - Lance Stroll (Racing Point)

2 - Max Verstappen (Red Bull)

3 - Sergio Perez (Racing Point)

4 - Alex Albon (Red Bull)

5 - Daniel Ricciardo (Renault)

6 - Lewis Hamilton (Mercedes)

7 - Esteban Ocon (Renault)

8 - Kimi Raikkonen (Alfa Romeo)

9 - Valtteri Bottas (Mercedes)

10 - Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo)

11 - Lando Norris (McLaren)

12 - Sebastian Vettel (Ferrari)

13 - Carlos Sainz (McLaren)

14 - Charles Leclerc (Ferrari)

15 - Pierre Gasly (AlphaTauri)

16 - Kevin Magnussen (Haas)

17 - Daniil Kvyat (AlphaTauri)

18 - Romain Grosjean (Haas)

19 - Nicholas Latifi (Williams)

20 - George Russell (Williams)

Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix'sinde yarış yarın saat 13.10'da start alacak.

İstanbul GP'de pole pozisyonu Lance Stroll'ün ile ilgili etiketler Formula 1 DHL Türkiye Grand Prix Lance Stoll Sergio Perez max verstappen
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.