DHL: Çılgın Cuma alışverişinin yüzde 31’i banyodan yapıldı!

World eCommerce Forum tarafından “E-İhracat Odaklı Yenilikçi Ekonomi” temasıyla düzenlenen “DHL Uluslararası E-İhracat Konferansı” İstanbul'da gerçekleştirildi. Konferansta X kuşağının yüzde 31’i Çılgın Cuma’da banyodan online alışveriş yaptığı belirtildi.

Konferansta “Potansiyelinizi Maksimuma Çıkartın” temalı bir sunum gerçekleştiren DHL Express Global Satış Programlarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Leendert Van Delft, uluslararası e-ticarette yükselen trendlere ilişkin bilgi verdiği konuşmasına, 23 Kasım’ 2018’de gerçekleşen Çılgın Cuma’ya (Black Friday) ilişkin ilginç verileri paylaşarak başladı.

BANYODAN ONLİNE ALIŞVERİŞ

Van Delft, “BigCommerce verilerine göre X kuşağının %31’i Çılgın Cuma’da banyodan online alışveriş yaptığını belirtirken bu oran daha önceki kuşaklarda yalnızca %6.” dedi.

“ACİLİYET DEVRİ”NDE HIZLI TESLİMATIN ÖNEMİ GİDEREK ARTIYOR

Uluslararası e-ticaretin hızla büyüdüğünü ve 2020 yılında, 2015’e göre 3 kat artışla 1 trilyon dolara yükseleceğini belirten Van Delft, tüketici davranışları ve beklentilerinin de hızla değiştiğine işaret etti. Van Delft, “Günümüzde tüketiciler her şeyi taleplerine uygun olarak istedikleri yerde ve istedikleri zamanda satın almak istiyorlar. Bir ‘Aciliyet Devri’nde yaşıyoruz. İnsanlar birkaç dakika içinde taksi çağırabildikleri, bir filmi saniyeler içinde indirebildikleri bir dünyada ürünlerinin de neredeyse dün ellerine ulaşmış olmasını istiyor. Böyle bir dönemde global e-ticarette rekabet avantajı yakalamak için gönderim seçenekleri önem kazanıyor. Bugün tüketicilerin %74’ü ürünün eline ulaşmasındaki kolaylığın alışverişlerinde en önemli nokta olduğunu düşünüyor. Sınırlı gönderim seçenekleri nedeniyle alışverişi tamamlamadan bırakanların oranı %45” diye konuştu.

YÜZDE 91 HIZLI GÖNDERİM OLMAYINCA AYRILIYOR

Ekspres gönderim seçeneğinin öneminin altını çizen Van Delft şunları söyledi “Online alışveriş yapanların %91’i hızlı gönderim gibi seçenekleri bulunmayan perakende sitelerinden ayrılıyor. 2 günde gönderimin hızlı olduğunu düşünenlerin oranı yalnızca %47 dedi. Ücretsiz kargo ve hızlı gönderim seçenekleri arasındaki dengede de değişim yaşandığına dikkat çekerek, ücretsiz teslimatı, hızlı olana tercih edenlerin oranının %86’dan %79’a gerilediğini aktardı. Van Delft’in paylaştığı verilere göre online alışveriş yapanların %35’i satın aldıkları ürünleri istedikleri yerde istedikleri zamanda teslim almak için daha fazla ödemeye hazır olduğunu belirtirken, %70’i ertesi gün teslimat için fazla ödemeye hazır.”

2 MİLYARIN ÜZERİNDE KİŞİ ONLİNE ALIŞVERİŞ YAPIYOR

DHL Express Türkiye CEO’su Claus Lassen de, “DHL, 220 ülke ve bölgeyi birbirine bağlayan gerçek bir uluslararası şirket olarak, uluslararası ticareti kolaylaştırma hedefiyle çalışıyor. Günümüzde uluslararası ticaretin arkasındaki itici gücün e-ticaret olduğunu görüyoruz. Tüm dünyada 2 milyarın üzerinde online alışveriş yapan tüketici bulunuyor. Bunların %60’ı uluslararası şirketlerden alışveriş yapıyor. Böyle bir dünyada Türkiye’deki üreticiler, perakendeciler ve e-ticaret girişimcileri için büyük fırsatlar olduğunu düşünüyoruz. Bu süreçte gönderim seçeneklerini zenginleştirmek önemli. Tüketicilerin %91’i siteden çıkmadan önce sunulan gönderim seçeneklerine bakıyor. Internet üzerinden alışveriş yapanların %30’u premium gönderi/ertesi gün teslimat seçeneği sunan bir perakendeciyi tercih ediyor. Dolayısıyla doğru iş modeliyle ve doğru lojistik ortağıyla hareket eden girişimcilerin küresel arenada güçlü oyuncular olabileceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

DHL: Çılgın Cuma alışverişinin yüzde 31’i banyodan yapıldı! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.