DHKP-C'nin bir numarası serbest bırakıldı

DHKP-C’nin Türkiye sorumlusu olduğu belirtilen ve örgüte yönelik operasyonda hücre evindeki özel bölmede yakalanan Ümit İlter, örgüt kurma ve yönetmekten yargılandığı mahkemece serbest bırakıldı. Gizli bölmede İlter ile birlikte yakalanan iki isimin serbest bırakılması büyük şaşkınlık yaşanmasına neden oldu.

Sabah'tan Damla Kaya'nın haberine göre; geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kritik operasyonda DHKP/C'ye büyük darbe vurulmuştu. İçişleri Bakanlığı'nın aranan Teröristeler Listesi'ndeki biri mavi, biri yeşil ve sekizi gri kategoride bulunan 10 terörist yakalanmıştı.

DHKP/C'nin kurucusu Dursun Karataş'ın 2008'de ölümünden sonra örgütün elebaşı olduğu belirtilen ve yeşil kategoride aranan Ümit İlter İdil Kültür Merkezi'ndeki gizli bir bölmede yakalanmıştı. Aynı operasyonda 'gri' kategoride aranan örgütün Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu ile Emel Yeşilırmak ve İbrahim Gökçek de gözaltına alınmıştı.

TAHLİYE EDİLDİLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında DHKP-C terör örgütü yöneticiliğinden iddianame düzenlenen İlter, istanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu.

Yargılamanın bugünkü duruşmasında beklenmedik bir gelişme yaşandı. Örgütün bir numarası olarak gösterilen Ümit İlter ile diğer Türkiye sorumlusu olduğu iddia edilen Sadık Eroğlu ve Emel Yeşilırmak da serbest bırakıldı.

DHKP-C'nin bir numarası serbest bırakıldı ile ilgili etiketler DHKP-C Operasyon mahkeme ümit ilter serbest bırakıldı
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.