DHBT sınavı ne zaman? KPSS DHBT ertelenen tarih belli oldu mu?

KPSS'nin ertelenen sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı için hazırlıklar devam ediyor. 27 Aralık 2020'de yapılması planlanan ancak salgın nedeniyle ertelenen DHBT sınavı erteleme tarihi belli oldu mu?

DHBT sınavı ne zamana ertelendi, Din Hizmetleri Alan Bilgisi sınavı ne zaman olacak sorularının yanıtı haberimizde. Koronavirüs nedeniyle geçtiğimiz aylarda yapılması planlanan ancak ertelenen KPSS DHBT sınavı için yeni gelişmeler yakından takip ediliyor.

KPSS DHBT SINAVI NE ZAMAN?

2020-Kamu Personel Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) için alınan erteleme kararının ardından, yeni sınav tarihi araştırılıyor. Normal şartlarda 2020-KPSS DHBT 27 Aralık'ta uygulanacaktı.

 DHBT sınavı ne zaman? KPSS DHBT ertelenen tarih belli oldu mu?

KPSS DHBT SINAVI NE ZAMAN?

Değerli Adaylarımız, Cumhurbaşkanlığımızın koronavirüs ile mücadele kapsamında aldığı yeni tedbirler doğrultusunda 2020 Yılı Sınav Takvimimizde yer alan ALES/2, YÖKDİL/2, DUS-STS Diş Hekimliği, e-YDS/13, DİB-MBSTS, YDUS ve DHBT sınavları ileri bir tarihe ertelenmiştir.

Koronavirüs salgınını önleme tedbirleri neticesinde ertelenen ÖSYM sınavlarının yeni tarihi hakkında bir bilgi yok.

Ancak 15 Şubat sonrası yüz yüze eğitimin başlamasının ardından bu sınavlarla da ilgili gelişmeler olabileceği tahmin ediliyor.

DHBT sınavı ne zaman? KPSS DHBT ertelenen tarih belli oldu mu? - Resim : 2

Konuya dair tarih bilgisi ya da farklı ayrıntılar netleştikçe haberimizde yer vereceğiz.

DHBT NEDİR?

DHBT’ye, ilgili öğrenim düzeyindeki KPSS başvuru koşulları ile Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ilan edilen başvuru koşullarını taşıyan adaylar başvurabileceklerdir. Adaylar KPSS’ye katıldıkları öğrenim düzeyinde DHBT’ye katılmak zorundadır. Sınav 60 dakika sürecektir.

 

DHBT sınavı ne zaman? KPSS DHBT ertelenen tarih belli oldu mu? ile ilgili etiketler KPSS dhbt sınavı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.