DGS'ye kaç kişi girdi 2019? Başarı sıralaması!

DGS'ye kaç kişi girdi 2019? DGS sınavı öncesinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, "İki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini dört yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyen öğrenciler için 81 il ve 88 sınav merkezinde uygulanacak."dedi. DGS 2019 sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Sınava kaç kişi girdiği ve başarı sıralaması konusu merak konusu. Peki 2019'da DGS'ye kaç kişi girdi? Detaylar haberimizde...

DGS'ye kaç kişi girdi 2019? 120 sorudan oluşan DGS sınavının sonuçları ÖSYM'nin takvimine göre bugün açıklanacak. DGS'de adaylar soruları 150 dakika içerisinde cevaplıyor. Çoktan seçmeli soruların yer aldığı DGS'nin sonuçları heyecanla bekleniyor. Peki DGS'ye kaç kişi girdi 2019? Merak edilen detaylar haberimizde...

DGS öncesinde ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün şu açıklamayaı yaptı;

"İki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini dört yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyen öğrenciler için 81 il ve 88 sınav merkezinde uygulanacak DGS'ye toplam 336 bin 573 aday katılacak. Sınava girecek tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum" 

ÖSYM Başkanı Aygün, konuşmasına şöyle devam etti:

"İki yıllık meslek yüksekokulu eğitimlerini dört yıllık lisans programlarına geçerek devam ettirmek isteyen öğrenciler için 81 il ve 88 sınav merkezinde uygulanacak DGS'ye toplam 336 bin 573 aday katılacak. Sınava girecek tüm adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum.

120 sorudan oluşan DGS'de sayısal ve sözel testleri uygulanacak. Adaylara 150 dakika süre verilecek. Testlerde çoktan seçmeli sorular yer alacak.

Adaylar, sınav saatinden en az bir saat önce sınava girecekleri binalarda hazır bulunsun. Çünkü saat 10.00'dan sonra sınav binalarına kimse alınmayacak. Ayrıca sınav günü nüfus cüzdanını kaybedenlere geçici kimlik belgesi vermek için nüfus müdürlükleri de açık tutulacak.”

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Öğrenci adayları; yarın itibari ile sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecekler.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

DGS sonuçları 25 Temmuz 2019 tarihinde erişime açılacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

DGS SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2019 DGS sınav sonuçları ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresi üzerinden açıklanacak. Sınava katılan öğrenciler, bu adres üzerinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile sisteme giriş yaptıktan sonra sonuçlarını görüntüleyebilecekler.

DGS'ye kaç kişi girdi 2019? Başarı sıralaması! ile ilgili etiketler 2019 ÖSYM
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.