DGS üniversite ek kayıtları ne zaman başlıyor? Gerekli olan belgeler nelerdir?

DGS yerleştirme sonuçlarının açıklanması sonrasında adaylar üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağını merak eder oldular. DGS üniversite ek kayıtları ne zaman başlıyor? Gerekli olan belgeler nelerdir? İşte detaylar…

DGS yerleştirme sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. İki yıllık ön lisans programından mezun olan aday öğrenciler, DGS tercih sonuçları ile lisans düzeyinde okumaya hak kazanıp kazanamayacaklarını öğrenmeye başladı. ÖSYM tarafından Dikey Geçiş Sınavı hakkında bilgi verilirken DGS üniversite ek kayıt tarihleri de belli oldu.

2020 DGS ÜNİVERSİTE EK KAYIT İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 09-13 Ekim 2020 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

 

DGS üniversite ek kayıtları ne zaman başlıyor? Gerekli olan belgeler nelerdir? ile ilgili etiketler dgs üniversite kayıtları
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.