DGS tercih sonuçları sorgulama! 2020 DGS yerleştirme taban puanları ne? DGS ek tercih ne zaman?

DGS tercih sonuçları sorgulama! 2020 DGS yerleştirme taban puanları ne? DGS ek tercih ne zaman? Öğrencilerin ön lisans eğitimlerini lisans programına tamamlayabilmek için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) tercih sonuçları bugün açıklanmıştır. DGS tercih sonuçları sorgulama ekranı!

DGS tercih sonuçları sorgulama! 2020 DGS yerleştirme taban puanları ne? DGS ek tercih ne zaman? Binlerce öğrencinin lisans programına geçiş yapmak için girdiği DGS sınavının tercih sonuçları bugün açıklandı. Tercih sonuçlarının açıklanması ile heyecanlanan öğrenciler 2020 yılı DGS yerleştirme puanlarını da merak eder oldu. 

DGS Tercih Sonuçları ve Ek Tercih Bilgileri

Toplam 208 bin 46 adayın tercih yaptığını ifade eden ÖSYM, 111 bin 430 kontenjandan 94 bin 24 adetinin dolduğunu duyurdu. Boş kalan kontenjan sayısı ise 17 bin 46 olarak ilan edildi. İşte, DGS tercih sonuçları hakkında detaylı bilgiler haberimizde.

DGS Tercih Sonuçları Açıklandı!

ÖSYM, DGS tercih sonuçları için şu duyuruyu yaptı;

25 Eylül - 02 Ekim 2020 tarihleri arasında tercihleri alınan Meslek Yüksekokulları ile Açık öğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı(2020-DGS) yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, yerleştirme sonuçlarına 07 Ekim 2020 tarihinde 14.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilirler.

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

DGS tercih sonuçları sorgulama! 2020 DGS yerleştirme taban puanları ne? DGS ek tercih ne zaman?

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 09-13 Ekim 2020 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekmektedir.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

DGS tercih sonuçları içi tıklayınız.

DGS tercih taban puanlarını görüntülemek için tıklayınız.

DGS Yerleştirme Puanı Nasıl Hesaplanır?

Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Ön lisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50’nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Ön lisans Başarı Puanı merkezî sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır. Bütün not sistemleri doğru orantı kurularak, 100’lü not sistemine dönüştürülecek.

DGS tercih sonuçları sorgulama! 2020 DGS yerleştirme taban puanları ne? DGS ek tercih ne zaman?

Kayıtlar 09-15 Ekim Tarihleri Arasında

Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacak.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 09-13 Ekim 2020 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek

DGS Ek Tercihleri Ne Zaman?

DGS ek tercih kontenjanları, önümüzdeki hafta ÖSYM tarafından erişime açılacak. Geçtiğimiz yıl yaklaşık bir ay içerisinde açıklanan kontenjanların, bu yıl daha erken dönemde erişime açılması bekleniyor.

2020-DGS yerleştirmeleri sonucunda bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, 9-13 Ekim tarihine kadar, YÖK"ün e-Devlet Kapısı üzerinden öğrencilerin hizmetine sunduğu elektronik kayıt (e-Kayıt) uygulaması ile kayıt işlemlerini üniversitelere gitmeden kolayca yapabilecek.

E- Devlet kayıt ekranı için tıklayınız.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-e kayit adresi üzerinden 09-13 Ekim 2020 saat 23:59' a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

DGS tercih sonuçları sorgulama! 2020 DGS yerleştirme taban puanları ne? DGS ek tercih ne zaman? ile ilgili etiketler ÖSYM dgs tercih sonuçları dgs ek tercih Taban puan sorgulama DGS taban puanları kaç 2020 dgs
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.