DGS tercih kılavuzu 2020! DGS tercihleri ne zaman bitecek? ÖSYM giriş ekranı

DGS tercih kılavuzu 2020! DGS tercihleri ne zaman bitecek? ÖSYM giriş ekranı Eğitim programlarını önlisans programından lisans programına tamamlamak isteyen öğreciler için tercih zamanı başladı. DGS tercih kılavuzu 2020! DGS tercihleri ne zaman bitecek? ÖSYM giriş ekranı

DGS tercih kılavuzu 2020! DGS tercihleri ne zaman bitecek? ÖSYM giriş ekranıÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınav sonuçlarının belli olmasının ardından DGS tercih robotu kullanıma dün açıldı. DGS tercih robotu 2 Ekim 2020 tarihine kadar açık kalacaktır. Tercih yapmak isteyen öğrenciler tercih işlemleri ais.ösym.gov.tr adresi üzerinden TC kimlik numarası ve şifre girildikten sonra yapılabilecek.

Adayların tercih yapmadan önce kılavuzda yer alan bilgileri tamamladıktan sonra tercihlerini yapmaları gerekiyor. ÖSYM tarafından yayımlanan tercih kılavuzunda Önlisans bölümlerinden mezun olmuş veya olacak adayların DGS tercihleri esnasında tercih edebilecekleri Lisans programları DGS kılavuzu içerisinde yer alan Tablo 2'de belirtildi.

DGS TERCİH ROBOTU 2020 İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖSYM'NİN DGS 2020 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

ÖSYM'NİN DGS AÇIKLAMASI

2020-Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2020-DGS) tercih işlemleri, 25 Eylül-02 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Tercih işlemleri 02 Ekim 2020 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır.

Yerleştirme işleminde, 2020-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur.

DGS tercih kılavuzu 2020! DGS tercihleri ne zaman bitecek? ÖSYM giriş ekranı ile ilgili etiketler DGS tercih robotu 2020 DGS tercih ekranı ÖSYM 2020 DGS tercihler ne zaman bitecek tercih kılavuzu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.