DGS sonuçları açıklandı! DGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sonuçları ÖSYM tarafından erişime açıldı. Sınav sonuçlarının ardından, 2 yıllık bölümlerini 4 yıllık lisans eğitimine tamamlamak isteyen adaylar tercih işlemlerini gerçekleştirecekler.

ÖSYM tarafından 3 temmuz tarihinde gerçekleştirilen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları açıklandı. 

DGS sonuçları açıklandı! DGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS 2022 SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'den yapılan açıklamada, "03 Temmuz 2022 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2022-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır" denildi.

DGS 2022 SINAV SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ.

Adaylar sonuçlarına ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebilecek.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Adaylar DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından tercihlerini yapabilecek. DGS 2022 tercihlerinin ne zaman yapılacağı henüz açıklanmadı. ÖSYM tarafından tercih tarihi açıklandığı zaman habermizde yer vereceğiz.

 

DGS sonuçları açıklandı! DGS 2022 tercihleri ne zaman başlayacak? ile ilgili etiketler ÖSYM Dikey Geçiş Sınavı dgs sonuç
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.