DGS geç başvuru nasıl yapılır 2022? DGS geç başvuru ücreti ne kadar?

13 Mayıs ile 23 Mayıs 2022 tarihleri arasında ÖSYM AİS sistemi üzerinden başvuruları alınan DGS sınavı 3 Temmuz günü uygulanacak. Diğer taraftan bugün, DGS geç başvuru dönemi başlıyor. Bu çerçevede, DGS geç başvurunun yapılacağı ve işlem ücreti merakla araştırılıyor. Peki, DGS geç başvuru nasıl yapılır 2022? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

3 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan 2022-DGS sınavına sayılı günler kaldı... Diğer taraftan, 13 Mayıs - 23 Mayıs tarihleri arasında başvuruları alınan DGS sınavı için geç başvuru dönemi de başlıyor. Bu çerçevede, DGS geç başvurunun yapılacağı ve işlem ücreti merakla araştırılıyor. Peki, DGS geç başvuru nasıl yapılır 2022? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde... 

DGS geç başvuru nasıl yapılır 2022? DGS geç başvuru ücreti ne kadar?

DGS GEÇ BAŞVURU NASIL YAPILIR 2022?

Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise 31 Mayıs 2022 geç başvuru gününde alınacak.

DGS başvuru işlemleri, başvuru ekranı erişime açıldığı andan itibaren ais.osym.gov.tr adresi üzerinden yapılacak. DGS başvuru kılavuzu da ÖSYM'nin sitesinden yayımlandı.

DGS SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM'nin sınav takvimine göre 2022 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 3 Temmuz'da saat 10:15'de yapılacak.

DGS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR 2022?

DGS geç başvuru ücreti 2022 yılı için 285 lira olarak belirlendi.

DGS’ye başvuru yapacakların ÖSYM’nin osym.gov.tr adresinden ‘Aday İşlemleri Sistemi’ne aday şifresi ve T.C. kimlik numarası kullanarak giriş yapmaları gerekiyor.

ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adayların, başvurularını başvuru merkezinden yapmaları gerekiyor. DGS kılavuzunda ‘geçerli fotoğraf’ ve ‘geçerli eğitim bilgisi’ şöyle anlatılmıştır;

Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgileri geçerli olanlar.

Adaylar, başvuru bilgileri sisteme kaydedildikten sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayabilirler.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti %50 artırımlı olarak, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda bankalardan ücret ödemesi yapılmamalıdır. Geç başvuru gününde başvurusunu yaptığı hâlde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecektir. Geç başvuru günlerinde başvuru yapan ve sınav ücretini süresi içinde yatırarak başvurularını tamamlayan adayların, başvurularının tamamlandığını https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav ücretini yatırma süresi tamamlanmadan teyit etmeleri ve başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle saklanmaları gerekmektedir.

 

DGS geç başvuru nasıl yapılır 2022? DGS geç başvuru ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler ÖSYM Sınav dgs
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.