DGS başvurusu nasıl yapılır 2022? DGS başvuru ücreti ne kadar?

 Her yıl ÖSYM tarafından yapılan DGS (Dikey Geçiş Sınavı) 2022 başvuruları başladı. 2 yıl meslek yüksekokulunda okuyan ve eğitim seviyesini 4 yıllık lisans düzeyine çıkarmak isteyen adaylar DGS başvurularının nasıl yapılacağını büyük bir merakla araştırıyor. Peki, DGS başvurusu nasıl yapılır 2022? DGS başvuru ücreti ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

Yüksekokul ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmalarını sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2022 başvuruları başladı.

DGS başvurusu nasıl yapılır 2022? DGS başvuru ücreti ne kadar?

DGS BAŞVURU TARİHLERİ 

3 Temmuz 202 tarihinde gerçekleşecek olan Dikey Geçiş Sınavı’nın başvuruları 13 Mayıs – 23 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak. 

DGS GEÇ BAŞVURU GÜNÜ NE ZAMAN?

Normal başvuru süresi içerisinde başvurularını tamamlayamayan adayların başvuruları ise 31 Mayıs 2022 geç başvuru gününde alınacak.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

2022 DGS başvuru ücreti 190 lira olarak açıklandı.

DGS BAŞVURU KLAVUZU İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ

DGS başvurusu nasıl yapılır 2022? DGS başvuru ücreti ne kadar? ile ilgili etiketler ÖSYM dgs
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.