DGS 4.3 maddesi ne demektir? Kılavuzun 4.3 değerlendirme maddesi nedir?

2020 DGS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra adaylar 'Kılavuzun 4.3 değerlendirme maddesi gereğince DGS puanlarınız hesaplanmamıştır' uyarısı karşısında şaşkına döndü. DGS 4.3 maddesi ne demektir? İşte detaylar…

DGS sınav sonuçları açıklandı. Sonuc.osym.gov.tr adresi üzerinden sınav sonuçlarını görmek isteyen adaylar 'Kılavuzun 4.3 değerlendirme maddesi gereğince DGS puanlarınız hesaplanmamıştır' uyarısı karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar. Peki, DGS 4.3 maddesi ne nedir?

DGS 4.3 MADDESİ NE DEMEKTİR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

DGS 4.3 maddesi ne demektir? Kılavuzun 4.3 değerlendirme maddesi nedir? ile ilgili etiketler ÖSYM dgs DGS 4.3 maddesi kılavuz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.