Deyrizor’daki direniş Suriye’ye yayılıyor

Suriye’de terör devleti kurmaya çalışan PKK/YPG’ye karşı Deyrizor’da başlayan ayaklanma, bütün aşiretlerin birleşmesi ile ülke geneline yayıldı. “El Cezire Özerk Bölgesel Yönetimi” kurmaya çalışırken aşiretlerin saldırılarıyla darbe yiyen PKK/YPG/PYD/SDG’li liderlerin, arabuluculuk için ABD’den yardım istedikleri öğrenildi. PKK/PYD, Deyrizor halkı tarafından önceki gün bölgeden kovulmuştu, önce Suriye Demokratik Güçleri (SDG/SDF) kaçmıştı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Türkiye’nin çeşitli bölücü terör örgütleri ile mücadelesi tüm hızıyla ve durmadan sürüyor. Sınır içlerinde ve sınır ötesinde de operasyonlar devam ediyor.

PKK/YPG SURİYE’DE DEVLET KURMAYA ÇALIŞIYOR

Türkiye’nin her türlü terör örgütlerinin yok edilmesi için gösterdiği gayreti başta ABD olmak üzere bazı devletler gösteremiyor. Bundan güç alan PKK/YPG aldığı her türlü destek ile Suriye’de devlet kurmaya çalışıyor. Terör örgütü, silah ve mühimmat ihtiyacını, Amerika, Rusya  ile bazı batılı devletlerden karşılarken, eleman ihtiyacını da bölge halkından zorla elde ediyor.

Deyrizor’daki direniş Suriye’ye yayılıyor

HALK VE AŞİRETLER BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜ  İSTEMİYOR

Deyrizor’da halkın malını gasp eden ve çocuklarını zorla elinden alan, PKK’nın uzantısı YPG/PYD karşı çıkanları öldürüyor. Yaklaşık 3 yıldan beri süren bu durum karşısında, ayrıca bölücü örgütün arap aşiret reislerini öldürmesi üzerine, bölgede bulunan halk  ayaklanmıştı.

PKK/YPG’YE VERİLEN BİR AYLIK SÜRE DOLDU

Deyrizor’da aşiretler, bölücü terör örgütüne bölgeden gitmeleri için, bir aylık süre tanımışlardı. Bu sürenin bitmesinden ve PKK’nın El Akidat aşiretinin 2 liderini öldürmesinden sonra başlayan çatışmalar devam ediyor. Bölgede bulunan yerel kaynaklardan elde edilen bilgilere göre, terör örgütünün istihbarat ajanları olduğu belirlenen Halid El Alaş ve El Kabir, önceki gün motosikletli kişiler tarafından vurularak öldürüldü. Yine, Deyrizor’un doğusundaki Cefra kuyusu yakınlarındaki gaz fabrikası yolunda bulunan, terör örgütü YPG/PKK kontrol noktasına, yine önceki gün, kimliği belirsiz kişiler tarafından RPG'li saldırı yapıldı. Aynı saatlerde yine, Deyrizor kırsalındaki Cerzi kasabasında,  devriye gezen PKK/YPG/teröristlerin aracına konulan EYP patladı.

Deyrizor’daki direniş Suriye’ye yayılıyor - Resim : 2

BÖLÜCÜ ÖRGÜTÜN SÖZDE KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, bölgede terör örgütünü istemeyen aşiretlerin saldırıları bitmiyor. Deyrizor’un Buseyra kasabasında kimliği belirsiz motosikletli kişiler tarafından düzenlenen saldırıda, PKK/YPG’nin sözde komutanlarından Halid Allaş ile Basira hattındaki aynı örgütün, sözde diğer komutanlarından Ebu Hamam, kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldü.

HALK HER GÜN GÖSTERİLER YAPIYOR

Deyrizor’da çatışmalar sürerken, Suriye’nin Rakka'ya bağlı Tabka ilçesinde düzenlenen gösterilerle, terör örgütü PKK/YPG karşı gösteriler yapıldığı ifade edildi. Şehirde bulunan halkın, ellerindeki yazılarla,”Halkların kardeşliği ve ortak yaşam, Kağıtta mürekkeptir" yazarak protesto ettikleri belirtildi.

Deyrizor’daki direniş Suriye’ye yayılıyor - Resim : 3

DEYRİZOR’DA AŞİRETLER AYAKLANDI ÖNCE SDG KAÇTI

Deyrizor’da aşiretlerin isyan bayrağı açtığı PKK/YPG’nin, saldırılar karşısında çaresiz kaldığı öğrenildi. Yine Amerika’nın terör örgütü PKK’yı meşru güç gibi göstermek için kurduğu, Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG/SDF), Deyrizor’daki aşiretlerin isyanı ve PKK’lı teröristlere karşı, ardı ardına düzenlenen suikastlar sonrası kaçmaya başladığı bilgisine ulaşıldı. SDG’li teröristlerin, dün gece araçlarla, Irak’a doğru çekildikleri ve kullandıkları yerleri de ateşe verdikleri bildirildi. Terör örgütünün, kamyonetlerle bölgeden çekilirken, bölge halkının sevinç çığlıkları atarak kutlama yaptığı görüldü.

DEYRİZOR’DA BAŞLAYAN DİRENİŞ SURİYE GENELİNE YAYILIYOR

Suriye’de, ABD’nin desteklediği PKK/YPG’yi istemeyen aşiretlerin, birleşerek ayaklanmasının giderek büyüdüğü bilgileri geliyor. Deyrizor ve çevresinde, “El Cezire Özerk Bölgesi” kurmaya çalışan PKK/YPG’ye karşı Deyrizor’da başlayan ayaklanmanın bütün aşiretlerin birleşmesi ile ülke geneline yayıldığı ifade edildi.

Deyrizor’daki direniş Suriye’ye yayılıyor - Resim : 4
Ebu Hamam (üstte) kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürüldü

 

KANDİL ABD’DEN ARABULUCULUK YARDIM İSTEDİ

Aşiret liderlerini, kendilerine karşı gelenler ile fidye vermedikleri halkın çocuklarını öldüren bölücü örgütün, beklemedikleri bir tepki ile karşılaşmanın şaşkınlığını yaşadığı anlatılıyor. Panik halde ele geçirdikleri yerlerden kaçan terör örgütünün, başta Kandil’deki elebaşılar olmak üzere, PKK/YPG ve PYD/SDG’li liderlerin arabuluculuk için, ABD’den yardım istedikleri öğrenildi.

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Suriye’de bulunan Amerikalıların, PKK/YPG’li yöneticilere, henüz olumlu yanıt vermediler.

 

 

 

Deyrizor’daki direniş Suriye’ye yayılıyor ile ilgili etiketler PKK Suriye Halk ABD YPG PYD deyrizor ayaklanma BDG
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.