Deyrizor halkı protestolara başladı

Karışıklık ve iç savaşın hiç bitmediği Suriye’nin zengin petrol yataklarının olduğu en önemli şehri Deyrizor yine karıştı.Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, Amerikalıların Kandil’e giderek PKK/PYD ile petrolün dağıtımı için anlaşmasının ardından halka karşı saldırılar ve cinayetler arttı. Aşiret reisleri öldürülen ve evleri basılan halk, ABD ile koalisyon güçleri ve bölücü örgütüne karşı protesto gösterilerine başladı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Suriye’de halk zenginlik içinde fakirlik çekerken, bölücü terör örgütü PKK/PYD’nin çeşitli saldırı ve cinayetlerine uğruyor. SuperHaber’in yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, özellikle Amerikalıların Kandil’e giderek PKK/PYD ile petrol dağıtımı için anlaşmasının ardından halka karşı saldırılar ve cinayetler artmaya başladı. Aşiret reisleri öldürülen ve evleri basılan halk, ABD ile koalisyon güçleri ve bölücü örgütü protesto gösterilerine başladı.

Deyrizor halkı protestolara başladı

ÇOCUĞUNU PKK/PYD’YE VERMEYEN ANNE ÖLDÜRÜLDÜ

Deyrizor'un doğusundaki Havaic kasabasında, çocuğunu alıkoymak ve götürmek isteyen YPG/PKK'lı teröristlere karşı duran Azra Abdülhamid adlı kadının açılan ateş sonucu hayatını kaybettiği öğrenildi. Bu saldırının ardından terör örgütü PKK/YPG’nin Rakka'nın doğusundaki el-Hos kasabasında da önceden belirlenen evlere ani baskınlar düzenledikleri belirtildi. Yine aynı şehrin doğusundaki Şıheyl kasabasında baskınlar düzenleyen terör örgütü PKK/YPG’nin YPAhmed Salih el-Medad adlı bir sivilin evini ateşe verdi.

Deyrizor halkı protestolara başladı - Resim : 2

ABD VE TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI PROTESTO

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, Deyrizor'un Buseyra ilçesinde halk, Terör örgütüne karşı gösteri düzenliyor. Yine bölge halkı zengin petrol yatakları olan şehrin kuzeyindeki Harici köyünde de protesto gösterilerine başladı. Göstericiler, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Arap aşiret liderlerin katillerinin bulunmasını istediler.

Deyrizor halkı protestolara başladı - Resim : 3

TERÖR ÖRGÜTÜ DEİR EZZOR’A ASKER, SİLAH VE MÜHİMMAT YIĞIYOR

Bölücü örgüt, ilçenin Şıheyl kasabası yolunu HAT adlı teröristleri ile kesti ve bölgeye sevkiyat yapıyor. Deyrizor bölgesinde YPG/PKK'ya karşı ayaklanan Arap aşiretlerine bağlı protestocuların yakalanması için gösteri yapılan yerlere şu an takviye güç sevkediyor.

Deyrizor halkı protestolara başladı - Resim : 4

GÖSTERİ YAPANLARIN EVLERİNE BASKINLAR DÜZENLENİYOR

Terör örgütü YPG/PKK, Deyrizor'un doğusunda, Arap aşiretlerinin ayaklanmasına el-Zir Şıheyl kasabası el-Amej mahallesinde destek gösterisi düzenleyenlerin evlerine baskınlar düzenliyor. Bu arada bölücü örgütün şehirde ve köylerde, motosiklet kullanımını yasakladığı iddia edildi.

Bu arada, Deyrizor'un doğusundaki Havaic kasabasında, kimliği belirsiz kişiler tarafından YPG/PKK'lı teröristlere karşı düzenlenen saldırıda, 4 teröristin öldüğü ifade edildi.

Deyrizor halkı protestolara başladı ile ilgili etiketler PKK Suriye ABD YPG Deir Ezzor
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.