Devrik liderin evinden milyonlar çıktı!

Sudan'da 11 Nisan'da yaşanan askeri darbeyle devrilen ve cezaevine konulan Ömer El Beşir'in evi askeri istihbarat tarafından arandı. Yapılan aramalarda evde yüklü miktarda nakit bulunduğu ifade edildi.

Sudan'da yaşanan askeri darbeyle iktidarını kaybeden ve hakkında ilk olarak kara para aklama soruşturması başlatılan devrik lider Ömer El Beşir ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Konuyla ilgili Reuters'a konuşan askeri istihbarattan bir kaynak, askeri istihbaratın Beşir'in evinde bir arama yaptğını ve evde para dolu çantalar bulunduğunu söyledi.

Reuters'ın haberinde çantalarda 351 bin dolar, 6 milyon Euro ve 5 milyon Sudan poundu (yaklaşık 105 bin dolar) bulunduğu ifade edildi.

Ancak Sudan basınından bazı kaynaklar, güvenlik güçlerinin evde çuvallara doldurulmuş nakit para bulduklarını belirterek, askerlerin para dolu çuvallarla çekilen fotoğraflarını paylaştı.

Beşir'in konuyla ilgili olarak Kobar Cezaevi'nde sorgulanacağı ifade edildi.

Sudan'da aylar süren sokak gösterilerinin ardından, ordu 11 Nisan'da El Beşir'i görevden almıştı ancak göstericiler sivil yönetim talep ettiklerini açıklamışlardı.

Sudanlı devrik lider, ülkesinde kendisine yöneltilen suçlamaların yanı sıra, soykırım suçlamasıyla Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından da aranıyor. Ancak Sudan ordusu, yönetime el koyduktan sonra Beşir'i iade etmeyeceğini duyurmuştu.

Devrik liderin evinden milyonlar çıktı! ile ilgili etiketler Euro Sudan
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.