Devrik liderden halka isyan çağrısı!

Yemen'de devrik lider Ali Abdullah Salih, kendisine bağlı güçler ile Yemen halkını ülkenin tüm kentlerinde Husilere karşı ayaklanmaya çağırdı.

Salih, kendisine ait Yemen el-Yevm televizyonunda yaptığı açıklamada, "Bugün, halkın imkanlarını yağmalayan bu unsurlara (Husiler) karşı devrimi, cumhuriyeti, birliği ve özgürlüğü korumak için bütün halkımızı ve silahlı kuvvetleri tek vücut olarak ayağa kalkmaya çağırıyorum." dedi.

"HUSİLERDEN EMİR ALMAYIN"

Ali Abdullah Salih, kendisine bağlı silahlı güçlere Husilerden emir almamaları çağrısında bulunarak, "Emirleri (Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur) Hadi'nin tasfiye ettiği ordu müessesesinden alın." ifadelerini kullandı.

"Husilerin uygulamaları Yemenlilere karşı saldırganlıktır." diyen Salih, Husilerin Sana'da kontrol noktaları kurduğunu, yolları kapattığını, halka terör uyguladıklarını ve evlere ateş açarak sivil ölümlere sebep olduklarını söyledi.

Çatışmaların, Husilerin, Genel Halk Kongresi (GHK) siyasi liderleri ve askeri liderlerin evlerine saldırmaları sebebiyle çıktığını ifade eden Ali Abdullah Salih, arabuluculuk komitesinin 2 gündür süren gerginliği azaltmaya çalıştığını ancak Husilerin GHK liderlerinin evlerini hedef aldığını ifade ederek, "Korumalarımız ve liderlerimiz evlerinde kendilerini savunuyorlar." diye konuştu.

HUSİLERİ ÇOCUKLARI SAVAŞTIRMAKLA SUÇLADI

Salih, Husileri, çocukları asker olarak savaştırmakla suçlayarak, "Ülke saldırı altında, onlar da (Husiler) aptalca davranışlarıyla bu saldırının bir parçası." değerlendirmesinde bulundu.

"Kardeşleri ve uluslararası koalisyonu saldırıları durdurmaya, yardımların girişine izin vermeye, havaalanlarını açmaya ve bekleyenlerin geri dönüşlerine izin vermeye davet ediyorum." diyen Ali Abdullah Salih, dışarıdaki ve içerideki tüm siyasi güçlere el uzattıklarını kaydetti.

"İKTİDAR PEŞİNDE DEĞİLİZ, İKTİDAR HALKINDIR"

Salih, Yemenlilere, geçiş dönemi sonrası Husilerin ve Hadi milislerinin hükmünün bitmesi için yeni bir lider seçmeleri çağrısında da bulunarak, "Bize gelince, artık zaman geçti ve iktidar peşinde değiliz. İktidar halkındır." şeklinde konuştu.

Yemen'de meşru hükümete karşı birlikte hareket eden Husiler ile eski cumhurbaşkanı Salih yanlıları arasında dün Sana'da çatışmalar yeniden alevlenmişti.

Taraflar arasında Ali Abdullah Salih'in yeğeni Tuğgeneral Tarık Muhammed Abdullah Salih'in, Sana'nın güneyindeki evinin yakınında ve çevre mahallelerde yeniden çatışmaların çıktığı, çatışmalar neticesinde Salih güçlerinin bazı bölgeleri ele geçirdiği aktarılmıştı.

Devrik liderden halka isyan çağrısı! ile ilgili etiketler Yemen ali abdullah salih eski başbakan husiler ayaklanma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.