Devrik başkan El Beşir'in akıbeti belli oldu!

Sudan Askeri Geçiş Konseyi'nden yapılan açıklamada "Önceliğimiz, ülkedeki güvenlik ve istikrardır. İktidarda kalma derdimiz yok. İktidarı, seçilen hükümete devredeceğiz." ifadeleri kullanıldı. Konsey Başkanı Bin Avf, devrik devlet başkanı El Beşir'in akıbeti ile ilgili de açıklamalar yaptı.

Açıklamada, "Ufkun tıkandığını hissettik, bu nedenle rejimin buna kayıtsız kalmasının ardından değişiklik yapmaya karar verdik." ifadeleri kullanıldı.

İktidarı, seçilen hükümete devredeceklerini açıklayan Askeri Geciş Konseyi açıklamasında, "Göstericiler için geldik ve kaosun çıkmasına izin vermeyeceğiz. Ülkeyi krizden çıkarmak için diyalog başlatacağız. Halk, iktidarın tarafımızca devralınmasını talep etti. İktidar için biz koşmadık, Beşir'in partisinin bir parçası değiliz. Dış tepkiler pozitif yönde. Ömer el-Beşir rejiminin sembol isimlerinin tamamı tutuklandı." denildi.

Konsey, "Ömer el-Beşir'i biz yargılayacağız. Onu, Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne teslim etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

Dün yönetime el konulduğunu açıklayan Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, Askeri Geçiş Konseyi Başkanı sıfatıyla yemin ederek göreve başlamıştı. Bin Avf ülkenin 2 yıl Askeri Konsey tarafından yönetileceğini ifade etmişti. 

Devrik başkan El Beşir'in akıbeti belli oldu! ile ilgili etiketler Sudan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.