Devlet, vatandaşın 'Lekelenmeme" hakkını korumak için tarihi bir adım atıyor!

Adalet Bakanlığı, Ceza Muhakemesi Kanunu’nda (CMK) değişikliğe hazırlanıyor.

Hürriyet’ten Oya Armutçu’nun haberine göre bakanlık ‘soyut ve genel nitelikli ihbar ve şikayetlerde’ hemen soruşturmaya başlamak yerine ön inceleme sürecini başlatacak.

Mevcut kanunda ‘içeriği hiçbir şekilde suç oluşturmayan veya soyut ve genel nitelikte, yer, zaman, olay belirtmeyen ihbar ve şikâyetler için derhal soruşturmaya başlanması zorunluluğu’ var.

Hakkında şikayet bulunan kişi de soruşturma kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade çağrılıyor. Soruşturma takipsizlik kararıyla sonuçlansa dahi kişi UYAP’a ‘şüpheli’ olarak kaydediliyor.

‘ŞİKAYET EDİLEN’

Bakanlığın ‘lekelenmeme hakkı’ bağlamında getirmeyi düşündüğü düzenlemeye göre kişi ‘şüpheli’ değil ‘şikayet edilen’ sıfatını alacak.

Düzenlemeyle soruşturma aşamasına geçilmeden ön değerlendirme yapılarak konunun hukuki sonuca bağlanması sağlanacak.

Kişi ancak soruşturma aşamasına geçilirse ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade verecek. Bakanlık, ilgili kurum ve kuruluşların görüşlerinin alınmasının ardından düzenlemeyi Meclis gündemine getirilecek.

Devlet, vatandaşın 'Lekelenmeme" hakkını korumak için tarihi bir adım atıyor! ile ilgili etiketler adalet
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.