Devlet sahaya indi: Stokçuluk yapan otomotiv bayisine rekor ceza!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın araç stoklayan bayilere karşı cezai müeyyidelerinin arttırılacağı uyarısının ardından Ticaret Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık, Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulunun İzmir'de bir otomotiv bayisine stokçuluk yaptığı gerekçesiyle üst sınır olan 545 bin 550 lira ceza verdiğini duyurdu.

Araç almak isteyen vatandaşlardan gelen yoğun şikayetlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan stokçuluk yapan bayiler ile ilgili cezaların artırılacağını açıklamıştı. 

OTOPARKLARDA STOKLUYORLAR

Sıfır araçları kapalı otoparklarda beklettikleri iddia edilen bayiler için Ticaret Bakanlığı harekete geçti. 

Bakanlık, İzmir'de araba stokçuluğu yaptığı öğrenilen bir otomotiv bayisine üst sınır olan 545 bin 550 lira ceza verdiğini duyurdu. 

 

ERDOĞAN: CEZALAR ARTIRILACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada stokçuluğa karşı yasal düzenleme yapılacağını ve cezai müeyyidelerin artırılacağını ifade etmişti.

"STOKÇULUK ÜZERİNE CİDDİ MANADA GİDECEĞİZ"

Erdoğan şu ifadeleri kullanmıştı:

Tabi şu anda kimi ürünlerde görülen fiyat artışlarının bir sebebi küresel emtia fiyatlarının yükselişiyken, bir sebebi de maalesef piyasadaki açgözlü fırsatçılardır. Bu özellikle de stokçuluktan kaynaklanıyor. Şimdi bu bütçe müzakerelerinden sonra hemen bir yasal düzenleme yapacağız ve bu stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz.

 

"CEZAİ MÜEYYİDELERİ YÜKSEK TUTACAĞIZ"

Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum. Bunu bilsinler ve bu stokçuluğa tevessül etmesinler. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız. Stokçuluk bizim dinimizde de haramdır. Bunun adı ihtikardır. Buna fırsat veremeyiz. Kimse yaptığı işle vatandaşımıza zulüm edemez. Vatandaşımıza yaptıkları bu zulümle, oradan kazandıklarıyla helal lokma yediklerini zannetmesinler. Fakir fukaranın hakkını gasp ediyorlar, bunu yiyorlar, buna fırsat vermeyeceğiz.

Devlet sahaya indi: Stokçuluk yapan otomotiv bayisine rekor ceza! ile ilgili etiketler Ticaret Bakanlığı İzmir stok araba bayi galeri
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.