‘Devlet ve istihbarat’ konusunda bir referans kitap...

Önemli bir bürokrat olan, aynı zamanda kamuoyunun şair kimliği ve "mini öyküleri" ile de yakından tanıdığı siyaset bilimci, yazar Dr. Gürsel Dönmez'in Kozmik Mesele isimli kitabı yeni baskısı ile raflardaki yerini aldı

Bürokraside önemli görevler alan, siyaset bilimci, yazar Dr. Gürsel Dönmez'in uzun yılların birikimi ile hazırladığı Kozmik Mesele (Devlet ve İstihbarat Metodolojisine Giriş ) isimli kitabı yenilenmiş baskısı ile okuyucularla buluştu.

Ötüken Neşriyat tarafından yayınlanan eser, önce 2004 yılında "Devlet Metodolojisine Giriş" ve daha sonra 2016 yılında ise "Kozmik Mesele" isimleriyle yayımlanmış olan dosyanın geliştirilmiş, genişletilmiş ve tamamen yeniden düzenlenmiş versiyonu olarak okurlara sunuldu.

‘Devlet ve istihbarat’ konusunda bir referans kitap...

Kitabın arka kapak yazısından;

Otuz yılı aşkın bir çabanın ürünü olan bu kitap, yaşadığımız dünyaya itirazı olanlar için kaleme alındı. Yaşanan zaman ve dünyaya kafası bozuk olanlara zor şeyler anlatıyor.

Kozmik, epistemik, paradigmatik ve irfanî konulara değiniyor. İnsanı, toplumu, devleti, dünyayı ve Türkiye’yi anlatıyor. Târih felsefesi yapıyor. İstihbarat dünyası için kozmik bir çerçeve çıkartıyor. Alışılmışın çok dışında bir çalışma ile karşı karşıya olduğunuzu söyleyebilirim.

‘Devlet ve istihbarat’ konusunda bir referans kitap... - Resim : 2

Önemli devlet ve siyaset adamları, yüksek bürokrasi, tüm istihbaratçılar, kurmay subaylar, diplomatlar, seçkin yöneticiler, entelektüeller, şairler, edebiyatçılar, sanatçılar, gazeteciler, yazarlar ve akademisyenler ile birlikte derin milletin her bir ferdine seslenen bu kitabın, kozmik hâfıza sahiplerinde bir diriliş yankısı uyandıracağını umuyorum.

Mezun olduktan sonra devlet kurumlarında üst düzey görev almak isteyen öğrenciler, kurmay asker olmak isteyen subaylar ve genç bürokratlar ile meslekte yeni olan genç istihbaratçılar dosyayı okurken belki biraz zorlanacaklar ama yazılan her şey aslında onlar için yazılıyor.

Okumak, hiç bitmeyen bir yolculuktur. Gidilen her yol, nihâyetinde kozmik bir menzile varır. Asıl olan ise yolda olmak ve yol almaktır.

- Dr. Gürsel Dönmez kimdir?

1964 Kırcaali doğumlu. İlköğrenimine Bursa’da başladı. Sakarya, Arifiye Öğretmen Lisesi (1982) ve Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi (1986) mezunu. 1987'de Viyana'ya gitti. Viyana İktisat Üniversitesi'nde yüksek lisâns (1991) tahsili yaptı. 1993-1998 arası Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Bu süre içinde Viyana İktisat Üniversitesi, Felsefe ve İktisat Sosyolojisi Enstitülerinde doktorasını tamamladı. Köşe yazıları, dergilerde denemeler ve şiirler yayınladı. 2001-2009 arasında Avrupa Günlüğü dergisinin yayıncılığı ve editörlüğünü yürüttü. Yurt içi ve yurt dışında farklı üniversitelerde misafir öğretim görevlisi olarak dersler verdi. Almanca ve İngilizce bilir. 2009-2018 arası Başbakanlık bünyesinde farklı görevler yürüttü. Temmuz 2018’den beri Cumhurbaşkanlığı bünyesinde çalışmaktadır.

Yayımlanmış Kitapları:

Mahşerin Çocukları (Şiir), Özel Basım -- İstanbul, 1993
Viyana Yazıları, Kaknüs -- İstanbul, 2004
Devlet Metodolojisine Giriş, Hece -- Ankara, 2004
Saf Siyah (Şiirler), Ötüken -- İstanbul, 2015
Kozmik Mesele, Ötüken -- İstanbul, 2016
1001 Mini Öykü, Ötüken -- İstanbul, 2016
Derin Mesele/Metapolitik Yazılar, Ötüken -- İstanbul, 2018

 

‘Devlet ve istihbarat’ konusunda bir referans kitap... ile ilgili etiketler istihbarat
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.