'Devlet borç krizine girdi' diyen Almanya Merkez Bankası Başkanı istifa etti!

Almanya Federal Cumhuriyeti Merkez Nankası Deutsche Bundesbank Başkanı Jens Weidmann istifa kararı aldığını duyurdu. Weidmann bu yıl sonunda görevi bırakacağını belirterek "Bundesbank'ın ödevleri arttı. Mali kriz, devlet borç krizi ve en son olarak da pandemi siyaset ve para politikalarında etkileri uzun süre devam edecek kararlara yol açtı. Hem Bundesbank, hem de kendim için yeni bir sayfa açmak adına iyi bir zamanlama." dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti merkez bankası Deutsche Bundesbank Başkanı Jens Weidmann bu yıl sonunda istifa edeceğini açıkladı. 

 KİŞİSEL NEDENLERDEN DOLAYI

Weidmann, Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'den 31 Aralık 2021 tarihi itibarı ile görevden alınmasını rica etti. Mayıs 2011'den beri bankaya başkanlık eden Weidmann, görevden ayrılma kararını kişisel nedenlerle gerekçelendirdi.

"YENİ BİR SAYFA AÇMAK İÇİN İYİ BİR ZAMAN"

Jens Weidmann banka çalışanlarına yazdığı mektupta "Hem Bundesbank, hem de kendim için, 10 yılı aşkın bir sürenin, yeni bir sayfa açmak için iyi bir zamanlama olduğu kanaatine vardım” ifadelerini kullandı.

"ORTAM DEĞİŞTİ, DEVLET BORÇ KRİZİNE GİRDİ"

Banka çalışanlarına teşekkür eden Weidmann "Faaliyet gösterdiğimiz ortam muazzam biçimde değişti ve Bundesbank'ın ödevleri arttı. Mali kriz, devlet borç krizi ve en son olarak da pandemi siyaset ve para politikalarında etkileri uzun süre devam edecek kararlara yol açtı. Benim açımdan Bundesbank'ın açık, istikrar odaklı sesinin belirgin bir şekilde duyulabilir olması önemli oldu" dedi.

ALMANYA TARİHİNİN EN GENÇ MERKEZ BANKASI BAŞKANI

Bundesbank başkanlığını Mayıs 2011'de Axel Weber'den alan ve o dönem 43 yaşında olan Weidmann Almanya tarihinin en genç merkez bankası başkanı olmuştu.


Kaynak: DW Türkçe

 

'Devlet borç krizine girdi' diyen Almanya Merkez Bankası Başkanı istifa etti! ile ilgili etiketler Almanya Merkez Bankası istifa başkan
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.