Devlet Bahçeli'nin 'kapatılsın' dediği TTB'den yanıt

Pandemiden en çok etkilenen sağlık çalışanlarına yönelik bir kampanya başlatan ve bu nedenle birçok kesimden tepki çeken Türk Tabipler Birliği (TTB) MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Kapatılsın' tepkisine yanıt verdi.

Türkiye'de sağlık çalışanları pandemi döneminde kuşkusuz en çok mesai ve emek sarf eden kesim ancak Türk Tabipler Birliği'nin başlattığı siyah kurdele kampanyası bütün Türkiye'de tepki çekti. Sağlık çalışanlarının üzerinden siyaset yapılmasına en sert tepki de Cumhur İttifakı'nın ortağı MHP'den geldi.

BAHÇELİ 'KAPATILSIN' DEDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBB'yi çok sert ifadelerle eleştirerek kurumun kapatılmasını istedi. Bahçeli, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizin yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelesini kösteklemek isteyen, vatandaşlarımızla birlikte sağlık çalışanlarımızı telaş ve paniğe sürüklemek amacı taşıyan kötü niyetli bir kampanya devamlı mesafe almaktadır. Bunu görüyoruz, karanlık emel sahiplerini biliyoruz.

'ZEHİRLİ ZİLLET KOPLOSU'

Türk Tabipler Birliği isimli ihanet oluşumu sözde artan vakalara, hayatını kaybeden insanlarımıza ve sağlık çalışanlarımıza dikkat çekmek maksadıyla tüm sağlık kurumlarında siyah kurdele takacakmış! Bu teşebbüs zehirli ve zillet bir komplodur. Siyah kurdele takınca ne olacak?

Kovid-19 hastalığından tedavi gören insanlarımıza ne diyecekler? Bu kapsamda vefat eden kardeşlerimizin ailelerine ne anlatacaklar? Birlikten ziyade illete dönen tabipliğin yüz karaları nereye ulaşmayı hedefliyorlar? Siyah kurdele takan-takmayan ayırımı hastanelerde vasat bulursa muhtemel gelişmeler hakkında bir fikri olan var mıdır?

HÜKÜMETE YÖNELİK HAİNCE TERTİP

Üstelik, hükümete yönelik 'Yönetemiyorsunuz, ölüyor, tükeniyoruz' eylemi haince bir tertiptir.

Çağrım şudur: Türk Tabipler Birliği, bugünkü hassas dönemde, insan ve toplum sağlığı hakkında asılsız şaibe ve şüpheleri körüklemektedir. Bu nedenle sadece adında Türk bulunan Tabipler Birliği derhal ve gecikmeksizin kapatılmalıdır. Yöneticileriyle ilgili adli işlem yapılmalıdır.

Virüsle mücadeleye hesapsız ve art niyetsiz devam eden vatansever bilim insanlarımızdan oluşacak bir müteşebbis heyet kurulmalı, rezaletin, hıyanetin ve Türkiye husumetinin kara sayfası kapatılmalıdır. Artık Türk Tabipler Birliği’ne sabır ve tahammül gösterilmesi imkânsızdır."

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ BAHÇELİ'YE YANIT OLARAK MESAJ YAYINLADI

Bahçeli'nin bi çıkışından sonra Türk Tabipler Birliği bir açıklama yayınladı. Açıklamada hekimlik olgusu ön plana çıkarılarak şu ifadelere yer verildi:

“İyi ki TTB var ama daha da önemlisi; iyi ki bu ülkede iyi hekimlik değerlerinin, halkın sağlık hakkının ve mesleki etik dayanışmanın önemini bilen milyonlar var. Tıbbın kurucuları İstanköylü Hipokrates’ten, Bergamalı Galenos’tan bu yana bu topraklardayız. Bu topraklarda binlerce yıldır iyi hekimlik yaptık, yapıyoruz ve yapacağız.”

 

 

 

Devlet Bahçeli'nin 'kapatılsın' dediği TTB'den yanıt ile ilgili etiketler TTB Devlet Bahçeli MHP tartışma
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.