'İstiklal için kararlılık yürüyüşü'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP), "12 Ada" için harekete geçti. Bugün saat 09.00 itibariyle ülkücü gençler, "İstiklal için kararlılık yürüyüşü" gerçekleştirdi. 81'er kişilik 12 ayrı kortej, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatı doğrultusunda İzmir Cumhuriyet Meydanı'ndan, Yunan askerlerinin denize döküldüğü Gündoğdu Meydanı'na yürüdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 29 Ağustos'ta yaptığı açıklamada, Oniki Ada'nın statüsünün yeniden değerlendirilmesini istemiş, "Bu adalar haksız, hayasız ve hukuksuz şekilde elimizden alınmıştır." demişti.

Bahçeli, partisini Oniki Ada için harekete geçirdi. MHP Lideri Devlet Bahçeli, İzmir'in kurtuluşunun yıldönümü olan 9 Eylül'de Yunan askerinin denize döküldüğü yerde ülkücülere "İstiklal için kararlılık yürüyüşü" talimatı verdi.

81 İLİ TEMSİLEN 81 GENÇ

Bahçeli'nin talimatıyla Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım başkanlığında binden fazla genç organize edildi.

Oniki Ada'yı temsilen 12 ayrı yürüyüş korteji oluşturuldu. Bu grupların her birinde 81 ili temsilen 81 genç görevlendirildi.

Gruplar yan yana ve art arda 9'ar kişi halinde sıralandı.

Böylece Atatürk'ün doğum yılı olan 1881'e de gönderme yapılacak.

'İstiklal için kararlılık yürüyüşü'

'İstiklal için kararlılık yürüyüşü' ile ilgili etiketler İzmir 9 Eylül MHP Ülkücü Devlet Bahçeli
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.