Devlet Bahçeli Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: 'Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok'

Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki konuşmalarının çok sert olduğunu vurgulayarak eleştirdi. Ayrıca Bahçeli, Babacan'ın seçim için verdiği kararı doğru bularak 'Babacan zekice davranıyor' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki açıklamalarını eleştirdi.

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 12 dakikalık grup toplantısı konuşmasının çok sert olduğunu söyleyerek, "Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok. Şu an Türkiye'de helalleşme ile başlayan, kavgalaşmayla yola devam etmek istiyor. Ve Kemal Kılıçdaroğlu böyle bir kavgada kaybeder. Çünkü kavga tecrübesi yok. Ama bizde 53 yıllık kavga  tecrübesi var" dedi.

'YUMUŞAK BİR İKLİME İHTİYAÇ VARDIR'

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun 12 dakikalık konuşmasında çok sert üsluplar kullandığına dikkat çekerek, "Bu tarihe kayıt düşen üsluplardır. Tavsiyem Türkiye gergindir. Türkiye şiddete karşı muhataptır. Ekonomik yönden önemli sıkıntıları vardır. Uzun yıllar terörle karşı karşıya kalmıştır. Birçok çevrelerde sıcak savaşlar ve onların çatışmaları bulunuyor. Böyle bir ortam içinde Türkiye'nin istikrara ve yumuşak bir iklime ihtiyacı var. Böyle bir ortamı germeye de kimsenin hakkı olmasa lazımdır. Sert konuşmak mümkündür; ama o sertliğin içerisinde tahrik edici, şiddeti körükleyici, hakaret içerikli ifadelerden kaçınmak lazımdır. Biz de siyasi hayata girdiğimiz günden beri konuşmalarımızı bazen çok sert üslupla yapıyoruz. Ama bizim konuşmalarımızda sertlik var hakaret yok. Çünkü ifade edebilmek açısından bazen yüksek sesle bir şeyler söyleme ihtiyacı hissediyoruz. Bütün bunlara rağmen mümkün olduğu kadar hakaretten de uzak kalıyoruz" diye konuştu.

'KAVGALAŞMAYLA YOLA DEVAM ETMEK İSTİYOR'

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sürekli gündemde tutulduğu dönemde anlamı olmayan bir konuşma olduğunu kaydederek şöyle konuştu: "Helalleşmek o kadar kolay olmaz, olursa da kardeşlik doğar helalleşmeden. Şimdi helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok. Şu an Türkiye'de helalleşme ile başlayan kavgalaşmayla yola devam etmek istiyor. Yola devam ederken de 'kim varsa çıksın önümden çekilsin, çekilmezse şöyle böyle olsun' diyor. O zaman dinleyen bu tür cümlelerde adres arar 'acaba kime, niye söylendi?' Bu adresi içeride mi arar bulurlar, yoksa dışarıda mı bulurlar? İçeride bulurlarsa çok farklı sonuçlar doğar parti açısından. Dışarıda bulurlarsa onu yönlendiren merkezlerin tahribi, tahriki söz konusu oluyor gözükür. O sebepten bayramdan sonra helalleşmeyi kavgalaşmadan sıyırıp, bayramlaşmaya dönüştürmesinde yarar var. Bu, Türkiye'de  Cumhurbaşkanlığı seçimi, milletvekilliği seçimleri açısından önemli bir döneme de işaret eder. Çünkü yakın çevrede en azından yer kürede 33 ülkede veya toplumda çok büyük gerginlik ve çatışma var. Böyle bir noktada Türkiye'de helalleşmek isteyenler; önce Türkiye'nin milli menfaatleri ve o milli menfaatleri hedefe taşıyacak olan bu günkü yönetimin politikalarıyla helalleşip, kaynaşmasında yarar var. Bu çok önemli sonuçlar doğurabilir."

'KAVGA İLE ADAYLIĞA HEVESLENMEMELERİNDE FAYDA VAR'

Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının cumhurbaşkanı adaylığı olarak yorumlanmasıyla ilgili, "Gönlünde yatanı başkasıyla paylaşmak doğru bir şey değil. Benim gönlümde yatan Cumhur İttifakının AK Parti Genel Başkanıdır. Adayımız o iken 'filanlarda da şöyle olsun' demek gönül kayması olur ki o da sağlıklı olmaz. Çok önemlidir gönül kayması, risklidir, zararlıdır. Biz gönlümüzü bir yere vermişiz. Siyaseten memleket meselelerinde de kesinleşmiş bir durumdur. Böyle bir durumda Allah selamet versin kim ne olacaksa olsun, bizden öte olsun. Kavga ile adaylık olmaz. Bunlar toplumun belli kesimlerinde çok vardır. Ancak ve ancak kavganın derinleşmesi, yaygınlaşması gibi konulara Türkiye'yi götürür. Kavga ile adaylığa heveslenmemelerinde yarar var" dedi.

'6'DAN EVVEL 5'İ DÜŞÜNÜN'

Bahçeli 6'lı ittifakın geleceğinin sorulması üzerine, "6'dan evvel 5'i düşünün. 5 birbirine benziyor mu? Bir araya geldiğinde yumruktan başka bir şey olmuyor. Yumruğun da adını Kemal Kılıçdaroğlu koydu. Buna dikkat etmek lazım" dedi.

'BABACAN, ÇOK ZEKİ HAREKET EDİYOR'

Bahçeli, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın kendi parti amblemleriyle seçime gireceği açıklamasın anımsatılması, bu bağlamda ittifakın dağıldığı yönündeki yorumların sorulması üzerine "Dağılma değil çok zeki hareket ediyor. Yeni siyasi partilerle alakalı seçim kanununu dikkate alarak bu günden işaret veriyor. 6 kişi ile bir yere varılamayacaksa o zaman tek başına nasıl seçime girip, sonuç alacağını şimdiden düşünüyor ve uyarıyor. Demek ki 5'ine de aynı uyarı gelirse ortada '6' diye bir şey kalmaz" dedi.

 

Devlet Bahçeli Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi: 'Helalleşmeyi kavgalaşmaya çevirmenin anlamı yok' ile ilgili etiketler Devlet Bahçeli Kemal Kılıçdaroğlu Deva Partisi Ali Babacan
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.