Devlet Bahçeli, 'İbrahim Gökçek' provokasyonuna izin vermedi

Dün akşam saatlerinde Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Turan, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin emri ile görevine son verildiğini duyurmuştu. Söz konusu kararın, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in mezarına giden Ülkücü bir grubun, cenazeyi mezardan çıkartmakla tehdit etmesi üzerine alındığı iddia edildi.

Ölüm orucuna son veren Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, geçtiğimiz hafta tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetmişti. Gökçek’in cenazesi Kayseri'de defnedildi.

SOKAĞA DÖKÜLDÜLER

Talas ilçesi Başakpınar Mahallesi'nde oturan vatandaşlar cenazenin kendi mahallelerinde defnedileceğini öğrenince sokağa dökülmüş, yaklaşık 500 kişilik grup, durumu protesto etmişti.

Öte yandan Kayseri Ülkü Ocakları da yaptığı açıklamayla cenazenin Kayseri'ye getirilmesini istemediklerini ve cenaze töreni düzenlenmesini engelleyeceklerini belirtmişti.

‘POLİS GİDİNCE ÇIKARTIP YAKACAĞIZ’

Geçtiğimiz günlerde Halef Hoca Mezarlığı girişine gelen bir grup, cenazeyi mezardan çıkartmakla tehdit etmiş, “Teröristin mezarını istemiyoruz. Polis bir gün bekler, iki gün bekler, sonra gider. Polis giderse çıkartıp yakacağız” söylemlerinde bulunmuştu. 

Polisin mezarlığa girmesini engellediği grup, bir süre sonra mezarlık önünden ayrılmıştı.

BAHÇELİ PROVOKASYONA İZİN VERMEDİ

Cenazenin Kayseri’ye defnedilmesi durumunda cenazeyi yakmakla tehdit eden Ülkücülere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli engel olduğu belirtildi.

Ülkücü gruba gelen tepkilerin ardından Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı, Bahçeli tarafından görevden alındı. 

 

Devlet Bahçeli, 'İbrahim Gökçek' provokasyonuna izin vermedi ile ilgili etiketler Devlet Bahçeli Kayseri MHP Ülkü Ocakları Ülkücü Serdar Turan İbrahim Gökçek
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.