'Ziyaretlerden rahatsız değiliz, desteğimiz tam'

Gelen son dakika haberine göre; 'HDP kapatılsın' çıkışın ardından gelen tepkilere sosyal medya hesabından yanıt veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''Görüşümüz berraktır'' dedi. Cumhur İttifakı'nın genişlemesine ilişkin de konuşan Bahçeli, '''Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhur İttifakı'nın zeminini genişletmek amacıyla yaptığı veya yapacağı temas ve ziyaretlerden rahatsız olmamız söz konusu değildir.'' ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, geçtiğimiz aylarda Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapısına kilit vurulması gerektiğini açıkladı. Bu konuda 6-8 Ekim olaylarında hazırlanan iddianamelerin yeterli olacağını vurgulayan Bahçeli, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın harekete geçmemesi durumunda kendilerinin kapatma davası açacağını duyurdu.

Bu gelişmeler kamuoyunda büyük yankı buldu. HDP, söz konusu açıklamalara, ''Buyursunlar gelip görsünler'' diyerek yanıt vermişti.

CHP kanadı ise söz konusu tartışmalarda HDP'nin yanında yer alıp ''Dileğimiz hiçbir partinin kapatılmamasıdır. Parti kapatılarak demokrasi sürdürülemez. Bu konuyla ilgili prosedür bellidir.'' açıklamasında bulunmuştu.

Kamuoyunda tartışmalara yol açan bu gelişmelere ilişkin bugün, sosyal medya hesabından açıklama yapan Devlet Bahçeli, HDP’nin kapatılmasıyla ilgili görüşlerinin berrak olduğunu vurgulayıp ''Bu öncelikle bir hukuk meselesidir. İnanıyorum ki, hukuk kendi mecrasında en makul ve milli vicdana muvafık çözüm yolunu bulacak ve adalet tesis edilecektir. MHP’ye düşen bir sorumluluk olursa da gereği seve seve yapılacaktır.'' dedi.

İTTİFAK MESAJI: DESTEĞİMİZ TAMDIR

Cumhur İttifakı'na karşı yürütlen kampanyalara tepki gösteren Bahçeli, ''Fitne çıkaranlara diyorum ki, rahat olun, huysuzluğu bırakın. Samanlıkta olmayan iğneyi aramaktan vazgeçin'' ifadelerini kullandı. 

Cumhur İttifakı'nın sonuna kadar yaşayacağını vurgulayan Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi ile yaptığı görüşmelere, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın Cumhur İttifakı’nın zeminini genişletmek amacıyla yaptığı veya yapacağı temas ve ziyaretlerden rahatsız olmamız söz konusu değildir. Hatta bu temas ve ziyaretlerin ittifakımızın güçlenmesine hizmet edeceğinden dolayı desteğimiz tamdır.'' paylaşımında bulundu.

İşte o açıklamalar;

 

 

'Ziyaretlerden rahatsız değiliz, desteğimiz tam' ile ilgili etiketler Cumhur İttifakı Devlet Bahçeli MHP HDP ziyaret parti kapatma
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.