Devlet Bahçeli: Kepazelik, hesabı görülmesi gereken bir şerefsizlik, haysiyetsizliktir!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. Katıldığı canlı yayında Türk ordusu ile ilgili 'satılmış' ifadesini kullanan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'a sert sözlerle yüklenen Bahçeli, "CHP'li bir vekilin Türk ordusuna 'satılmış' demesi kepazeliktir. Bize göre hesabı görülmesi gereken bir şerefsizlik, haysiyetsizliktir..." ifadesini kullandı.

Devlet Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

KADINA ŞİDDETE TEPKİ

Bizim atmamız gereken tarihi adımın önceliğinde kadına şiddetin önlenmesi yer almalıdır. Psikopatların kanlı emellerine son verilmeden kadınlar ile ilgili konuşulan her konu eksik kalacak, verilen her teklif, kanun eksik olacaktır.

Bugün kadınlarımız hayatın her yerinde, her safhasındadır. Bazen usta bir gazeteci, bazen gerçek bir edip, bazen müstesna bir siyasetçi, bazen gönüllerdeki pırıltıdır. Bütün kadınlarımızın bakışları aydınlık yarınların müjdesi ile doludur.

Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş'ın dediği gibi, kadınlar insandır, bizler ise insanoğlu...

Mustafa Kemal Atatürk şöyle demiştir, Dünyada hiçbir milletin kadını, milletini kurtuluşa ve zafere götürmekte, Anadolu kadınından daha fazla çalıştım diyemez. Dünyanın hiçbir yerinde, hiçbir milletinde, Anadolu köylü kadınının üstünde kadın mesaisi zikretmek imkânı yoktur ve dünyada hiçbir milletin kadını 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim' diyemez.

3 ARALIK ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Kimin mağduriyeti, engeli varsa elinden tutmalıyız, hayatı eşit şekilde paylaşmalıyız. Bir farkındalık günü olan 3 Aralık Engelliler Günü münasebitiyle diyorum ki, engelli kardeşlerimizin istediklerini yapmak konusunda üzerimize düşeni yapmak konusunda söz veriyoruz. Engellere takılmayacağız. Engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışacağız.

Düşmez kalkmaz bir Allah'tır. Hepimiz birer engelli adayıyız. Hiçbiri değersiz ve önemsiz görülmemelidir. MHP tüm engelli kardeşlerimizi bağrımıza basmaktadır. Sadece 3 Aralık'ta değil, her an onları hatırlayıp, bağrımıza basacağız.

Şiddet seli durmadan, psikopatların kanlı emellerine set çekilmeden kadınlarla ilgili konuşacağımız her konu eksik kalacaktır. Şiddet varsa insanlık sükut etmiştir. Hiçbir kadın aşağılık ve alçak davranışlara mahkum değildir.

Ne pahasına olursa olsun hiçbir siyaset adamını ülkesine kara çalmak şerefli bir adam yapmaz. İç ve dış siyaset mahfillerinde ileri geri konuşanlardan şerefli bir adam çıkmadı, çıkmayacaktır.

CHP'YE SERT SÖZLER

CHP'nin yönetim kadrosu aynısı ile budur. CHP, Türkiye'ye cephe almış bir siyaset defosu, falsosudur. Bizim CHP ile sorunumuz, Türkiye ile sorunu olduğu içindir.

 CHP'li olmayan öğretmenlere öğretmen demeyen Kılıçdaroğlu'nun sorarım neresi demokrattır. CHP'nin tarlasını süren çoktan sürmüştür. CHP'ye oy veren kardeşlerimiz hayal kırıklığı içindedir. ABD başkanı'na Türkiye'ye müdahale edin diye çığırtkanlık yapan CHP'nin neresi doğrudur.

CHP'li bir vekilin Türk ordusuna 'satılmış' demesi kepazeliktir. Bize göre hesabı görülmesi gereken bir şerefsizlik, haysiyetsizliktir...

Askere düşmanlık, düşmana askerliktir. CHP'nin karıştırmadığı, kanatmadığı geriye ne kaldı.

Doğu Akdeniz'den Afrika içlerinde, Dağlık Karabağ'dan Irak'a kadar kahramanlarımızın varlığı CHP, HDP, İYİ Parti ve SP'nin uykularını kaçırıyor.

CHP sokakları tahrik etmiş, vatandaşlarımızı istismara kalkışmış ama başarılı olamamıştır.

FAHRİZADE'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

İranlı Muhsin Fahrizade'nin silahlı saldırıda öldürülmesi, Kasım Süleymani suikastından sonra gerçekleşmiş en vahim cinayettir. Bölgesel huzur ve barışı temelinden bozmaya çalışan saldırıyı, komployu terörizmden ayrı tutmuyoruz. ABD Dışişleri Bakanı Pompeo'nun seviyesiz İstanbul ziyaretinden sonra Kudüs'e gitmesi, bölgeyi provoke eder gibi tutum takınması, ardından Fahrizade cinayetinin gerçekleşmesi kuşkuludur. Hem Ortadoğu hem Afrika istikrarsızlığın peşindedir. 27 Kasım'da Somali'de, 28 Kasım'da Nijerya'da, 29 Kasım'da Afganistan'da gerçekleşen terör saldırılarında çok sayıda masum insan katledilmiştir.

FRANSA'YA KARABAĞ TEPKİSİ

Antep'te sokak sokak barikatlar kurup çatıştığımız ülke bu Fransa'dır. Düşman geçerse ancak bedenimin üzerinden geçen yiğitler yiğidi Şahin Bey'in savaştığı bu Fransa'dır. Ermeni çetelerine üniforma giydirerek üzerimize salan bu Fransa'dır. Fransa'yı Adana'dan, Şanlıurfa'dan dinlesinler, yakılan Mersin'den dinlesinler.

Fransız senatosunun Karabağ ile ilgili kararı Türklüğün ayakları altındadır. TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi partinin Fransa'ya sert ve isabetlik tepkisi kayda değer bir duruştur. Fransa yine tarihin yanlış tarafındadır. Fransızlar istesinler, istemesinler, kabul etsinler, etmesinler, Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Geriye çark yoktur, bu yoldan dönüş yoktur, mücadeleden taviz yoktur.

TÜRK GEMİSİNE HUKUKSUZ MÜDAHALEYE İLİŞKİN: BOYUN BORCUMUZ NEYSE YAPILMASI GEREKEN ODUR

IRINI Harekatı kapsamında bir Alman fırkateyni hukukla bağdaşmayacak şekilde Türk gemisine baskın düzenlemiştir. 10-11 Aralık tarihinde yapılacak AB Liderler Zirvesi'ne günler kalan yapılan provokasyonun izahı yoktur. IRINI Harekatı bize gören Doğu Akdeniz'de kurulmuş mayınlı bir tuzaktır. Taraf ülkeler akıllarını başına devşirsinler. Yapanlar bir yaparken bin düşünmelidir. Mavi Vatan için boyun borcumuz neyse yapılması gereken odur.

MHP'Lİ VEKİLLERE KORONAVİRÜS TALİMATI

Birkaç hafta Genel Kurul toplantılarımız yapılmayacaktır. Cumhur İttifakı'na yakışır şekilde çalışmalarınızı yürütmenizi istiyorum. Dipsiz tartışmalara girmekten kaçının. Koronavirüs tedbirlerine uyulması tavsiyem ve talimatımdır.

Devlet Bahçeli: Kepazelik, hesabı görülmesi gereken bir şerefsizlik, haysiyetsizliktir! ile ilgili etiketler Devlet Bahçeli MHP TBMM CHP grup toplantısı Ali Mahir Başarır
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.