Deveyi kamyonete bağlayıp sürüklediler

Bursa'da bir devenin kamyonetin arkasına bağlanarak trafikte sürüklendiğine dair görüntüler büyük tepki çekti. Vatandaşların şikayeti üzerine harekete geçen polis kamyonetteki Suriye uyruklu iki kişiyi gözaltına aldı. Talihsiz hayvanın ise koruma altına alındığı belirtildi.

Olay, Bursa yakın çevre yolu Samanlı kavşağında meydana geldi. Bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, boynundan halatla kamyonete bağlanan deve seyir halindeki trafikte metrelerce sürüklendi.
Deve'nin eziyet çektiği ve trafiğin durma noktasına geldiği anlar anbean görüntülendi. Trafikte bazı sürücüler ise tepkilerini korna çalarak belirtti.

Duruma tepki gösteren vatandaşlar kamyoneti durdurarak polise haber verdi.

Deveyi kamyonete bağlayıp sürüklediler

Kamyonetteki Suriye uyruklu sürücü A.J. ve yanındaki Y.M polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Hayvana eziyet eden şahısların ilk ifadelerinde deveyi kesmek için satın aldıklarını, araca sığmayınca halatla bağladıklarını söyledikleri öğrenildi.

Yıldırım Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin gözaltına aldığı 2 kişi hakkında "hayvana eziyet etmek" suçundan adli ve idari işlem başlatıldı. Ehliyeti de bulunmayan sürücüye "trafiği tehlikeye düşürmekten" 7 bin 900 lira, "hayvana eziyet etmekten" de 947 lira ceza uygulandı.

Deveyi kamyonete bağlayıp sürüklediler - Resim : 2

Öte yandan, hayvanın ilgili birimlerin görevlilerine teslim edilerek koruma altına alındığı öğrenildi.

Deveyi kamyonete bağlayıp sürüklediler ile ilgili etiketler Bursa deve eziyet

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.