Deva ve Gelecek'in pusulası şaştı

Sureti haktan görünenlerin boyaları bir bir dökülüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı küresel pazarlıkların sonucunda AK Parti'nin oylarının bölünmesi amacıyla kurdurtulan Deva Partisi'nin Genel Başkanı Ali Babacan'ın pusulası iyice şaşmış durumda. Babacan, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan Kabe provokasyonunda tavrını provokatörlerden yana koydu. Onun gibi Gelecek Partisi'nin önde gelen isimleri de İslam'ın kıblesine saygısızlık yapanlara destek veren tarafta yerini aldı.

Türkiye bir rektör atamasının üzerinden yeni bir Gezi sürecine taşınmak isteniyor. 

Tüm işaretler asıl hedefin toplumsal bir kaosun beslenmeye çalışıldığını ortaya koyuyor. 

Şu ana kadar bir tek şunu duymadık: "Mesele bir rektör değil" 

Onun dışındaki her şey Gezi kalkışmasının öncesinde adım adım yaşananlara bire bir oturuyor. 

Ancak asıl garip olan o gün provokatörler Türkiye'yi yangın yerine çevirirken iktidarda bakan olarak görev yapan Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın bugün CHP ve HDP gibi provokasyonu destekleyenlerden rol çalma girişimleri. 

Ne Davutoğlu'nun kurduğu Gelecek Partisi ne de Babacan'ın başında olduğu DEVA'dan Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan Kabe provokasyonuna tek bir itiraz, herhangi bir tepki yokken, rektörlüğü işgal girişiminde bulunup da gözaltına alınanlara alenen destek geldi. 

İşte önümüzdeki ilk seçimde mütedeyyin seçmenlerden oy istemek için meydanlara çıkacak olan Babacan'ın pazartesi akşamı Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan olayların ardından attığı  tweet:

"Yeter artık, inadınızdan vazgeçin. Gözaltına alınan Boğaziçili öğrencileri derhal salın, üniversitelerde de seçimi esas alın. Gençleri rahat bırakın. Duruşumuz budur."

Deva ve Gelecek'in pusulası şaştı

Babacan'ın bu sözlerini emir addeden DEVA'nın İstanbul İl Teşkilatı da provokatörleri savunmak amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önüne ekip gönderdiğini açıkladı.

Deva ve Gelecek'in pusulası şaştı - Resim : 2

Kabe provokasyonu karşısında pusulası şaşan tek Deva ve onun Genel Başkanı Babacan değil. Aynı dönemlerde AK Parti'den kopan Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi de provokatörle aynı çizgide hizalanmış durumda. 

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi İbrahim Mustafa Turhan da Boğaziçili öğrencilerin gözaltına alınmasına sosyal medyadan manipülatif ifadelerle karşı çıktı. 

İşte ateşe benzin döken o ifadeler: 

"Demokrasiden, özgürlüklerden, hukuktan yana olan, vicdan sahibi herkesin “yeter!” demesi gereken bir durum yaşanıyor.

Keskin nişancılar, kampüste polisler, gözaltılar, öğrencilere uygulanan şiddet...

Bu akşam #BogaziciAblukada iken amasız, fakatsız öğrencilerin yanında duracağız

İtirazlarımız, eleştirilerimiz, çekincelerimiz saklı kalmak koşuluyla... Onları sonra konuşuruz." 

Deva ve Gelecek'in pusulası şaştı - Resim : 3

Tabi Gelecek Partisi'nden de 'Kabe provokasyonu'na ilişkin tek bir itirazın gelmediğini buraya not düşelim. 

Deva ve Gelecek'in pusulası şaştı ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Ahmet Davutoğlu Ali Babacan deva gelecek
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.