Deva Partisi'nin Metin Gürcan kararı: 'Rahatsız edici'

'Siyasi ve askeri casusluk' suçlamasıyla tutuklanan parti kurucusu Metin Gürcan ile ilgili duruşunu geç de olsa netleştiren DEVA Partisi yönetimi, Gürcan'a hukuki destek verecek. Fakat yönetim yabancı bir diplomattan para almanın rahatsız edici olduğu görüşünde.

DEVA Partisi kurucularından Metin Gürcan, "Siyasal ve askeri casusluk" suçlaması ile hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Olayın üzerinden günler geçtikten sonra DEVA Partisi'nden değerlendirme geldi. BBC Türkçe'ye konuşan İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Metin Gürcan'ın yabancı bir diplomattan, bir AVM'nin otoparkında, zarf içinde para almasının rahatsız edici olduğunu söyledi.

Deva Partisi Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı olan Mustafa Yeneroğlu, bu durumun siyasi etik açısından sorgulanması gerektiğini ifade ederek, cezaevinden çıkması halinde partisinin Gürcan'dan bu konuda savunma isteyeceğini belirtti. Gürcan'a yöneltilen "askeri ve siyasi casusluk" suçlamasının ise mesnetsiz olduğunu savunan Yeneroğlu, DEVA Partisi olarak avukatları aracılığıyla hukuki destek vererek, kurucularının adil yargılanma hakkını savunacaklarını söyledi.

 

 

 

NE OLMUŞTU?

Deva Partisi Kurucular Kurulu üyesi ve emekli subay Metin Gürcan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasi veya askeri casusluk amacıyla temin etme" suçlamasıyla 26 Kasım'da İstanbul'da gözaltına alındı. 29 Kasım'da da çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Mahkemesi'nce tutuklandı.

Deva Partisi'nin Metin Gürcan kararı: 'Rahatsız edici' ile ilgili etiketler Deva Partisi Mustafa Yeneroğlu metin gürcan Siyasi ve askeri casusluk
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.