DEVA Partisi "Boğaziçi" provokasyonunun neresinde?

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Melih Bulu'nun getirilmesinin ardından başlayan protestolarda ilginç bir detay ortaya çıktı. DEVA Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Deniz Karakullukçu, öğrencilerle konuşmak üzere kampüse gelen Bulu'nun karşısına geçerek istifa etmesi yönünde çağrıda bulundu. Karakullukçu'nun 'kara para aklamak suçuyla' yargılanan ve firari olan Sezgin Baran Korkmaz'dan burs aldığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Melih Bulu'yu ataması büyük bir provokasyon dalgasının fitilini ateşledi. 

Söz konusu gelişmenin ardından bir grup öğrenci, kampüste eylem düzenleyerek karara itiraz etti. Kalabalığı fırsat bilerek öğrencilerin arasına karışan provokatörler, halaylar çekerek terör örgütlerinin sloganlarını attı.

Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonlarda gözaltına alınan isimlerden çoğunun PKK/KCK, DHKP/C ve MLKP gibi örgütlerle bağlantısı tespit edildi.

Yaşanan gerilim kamuoyu gündeminde geniş yankı bulurken protestolara damga vuracak ilginç bir detay daha ortaya çıktı. 

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNDAN PROF. DR. BULU'YA: İSTİFA EDİN

DEVA Partisi kurucuları arasında yer alan Deniz Karakullukçu, öğrencilerle görüşmek üzere kampüse gelen Prof. Dr. Bulu'ya, ''50 tane hoca sırtını döndü size, biz üniversite için demokrasi istiyoruz. Kayyum istemiyoruz. CV'niz bizim için ikinci, üçüncü planda. İstifa edin.'' çağrısında bulundu.

O görüntüleri, BU'de etkin bir isim olan, DEVA Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Beytullah Aksoy sosyal medyada şu notu düşerek paylaştı;


Kamuoyu, bu provokatif girişimi, "su gibi anlatıyor" diyerek tarif eden Beytullah Aksoy'u FETÖ kumpaslarında sıkça gündeme gelen tartışmalı "Genç Siviller" hareketinin liderlerinden biri olarak da tanıyor. 

SBK'NIN BURS VERDİĞİ ÖĞRENCİ

Diğer yandan, konuşmayı yapan Karakullukçu ise Ali Babacan'ın kurucusu olduğu DEVA Partisi'nin öne çıkan genç isimlerinden biri olarak biliniyor.

İlginçtir ki, Karakullukçu, kara para akladığı iddiasıyla yargılanan ve firari olan SBK Holding'in sahibi Sezgin Baran Korkmaz'ın burs verdiği öğrencilerden biri...

Ayrıca DEVA Partisi'nin gençlik teşkilatında, olayları provoke eden ve SBK Holding'den burs alan başka isimler olduğu da biliniyor.

 

 

 

DEVA Partisi "Boğaziçi" provokasyonunun neresinde? ile ilgili etiketler Boğaziçi Üniversitesi Eylem Deva Partisi protesto SBK sezgin baran korkmaz Melih Bulur burs
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.