Dev şirketin yöneticisi açıkladı: Çip krizi 3 yıl daha sürebilir 

Dünyanın en önemli bağımsız yarı iletken üreticisi TSMC’nin Ar-Ge Şefi Yuh-Jier Mii, küresel olarak çip kıtlığının 2-3 yıl daha sürebileceğini açıkladı. Yeni yatırımlar hayata geçmezse işlerin daha kötü olabileceğini vurguladı. 

TSMC’de araştırma ve geliştirme başkan yardımcısı olan Yuh-Jier Mii’nin IEEE Spectrum ile yapılan bir röportajında çip üretimi için yeni fabrikaların başlaması gerektiğini ifade etti. 

Sektörde olan çip eksikliğini insanlar pandemi sebebiyle olduğuna inanıyordu fakat TSMC yöneticisi bu sorunun, günümüzde üretilen hemen hemen tüm ürünlerde çip kullanılması gerçeğinde olduğunu düşünüyor..Bu duruma ek olarak, yarı iletken ürünlerin üretimi için kapasite ve altyapı eksikliği de var. 

Dev şirketin yöneticisi açıkladı: Çip krizi 3 yıl daha sürebilir 

Mii, bu önemli konuyu: “Önceden, yeni bir proses teknolojisine geçmek için öncekini optimize edebiliyorduk. Bununla birlikte, her yeni nesilde, örneğin transistörlerin boyutu, mimari, malzemeler, süreçler ve araçlar ile ilgili sınırlamaları aşmanın yeni yollarını bulmalıyız” şeklinde yorumladı. 

 
 

 

Dev şirketin yöneticisi açıkladı: Çip krizi 3 yıl daha sürebilir  ile ilgili etiketler tsmc çip çip krizi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.