Dev şirket 5 bin 500 çalışanının işine son veriyor!

Toys R Us UK ve elektronik mağazaları zinciri Maplin batmak üzere. Konkordato ilan eden iki şirkette 5.500 çalışanın işini kaybedebileceği belirtiliyor.

Oyuncak devi Toys R Us ve elektronik perakendecisi Maplin çöküşün eşiğinde. ABD merkezli Toys R Us markasının Büyük Britanya'da bulunan şirketi uygun bir kurtarma pakedi bulamadığı için konkordato ilan etti.

Habertürk'ün haberine göre, İngiltere'nin bir başka büyük zincir mağazacılık kuruluşu olan Maplin de aynı dertten muzdarip ve toplam 5.500 kişinin işinden olacağı belirtiliyor.

Maplin, daha önce satışa çıkarılmasına rağmen alıcılarla olan görüşmeler olumsuz sonuçlanmıştı. Geçen sene 235 milyon sterlin ciro yapan Maplin'in borcun sermayeye oranı yüzde 95'e çıktı. Net varlıklar ise yüzde 63 düştü. Şirket Brexit sonrası değer kaybeden sterlin nedeniyle ciddi zarar gördüğünü belirtiyor.

toys2

Toys R Us da satış için nabız yoklamış ancak ciddi bir alıcı bulamamıştı.

Elektronik perakendecisi Maplin'in Britanya genelinde 200 mağazası ve 2.500 çalışanı bulunurken Toys R Us da Ada'da 105 mağaza ve 3 bin çalışanla hizmet veriyor.

KDV BORCUNU DAHİ KARŞILAMIYOR

İngiltere medyasındaki haberlere göre Toys R Us süresi dolmakta olan 15 milyon sterlinlik KDV borcunu şirketi satsa da karşılayabilecek durumda değil ve bu nedenle de geçtiğimiz yıl eylül ayında iflas koruma için başvuruda bulunmuştu. Aralık ayında yeniden yapılanma şartıyla kurtarma anlaşmasına giden Toys R Us önümüzdeki bahar ayında 26 mağzasını kapatarak batmaktan kurtulmuştu.

ABD merkezli Toys R Us için yeni yılda da devam eden zayıf satış performansı, gitgitde artan KDV borcu nedeniyle tek çıkar yolun yeni bir alıcı olduğu ancak bunun şu aşamada uzak bir ihtimal olduğu belirtiliyor.

Dev şirket 5 bin 500 çalışanının işine son veriyor! ile ilgili etiketler iflas toys r us
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.