Dev rezerve ulaşmada 4 aşamalı plan

Fatih Sondaj Gemisi'nin Karadeniz'de bulduğu dev rezervi çıkarmak için uygulanacak plan 4 aşamalı olacak. Hedef, 2023 yılında Türkiye'yi gazla buluşturmak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Karadeniz'deki dev rezerv için 4 aşamalı plan uygulanacak..

Tuna-1 Lokasyonu'nun çevresinde tespit kuyuları açılarak, yeni rezerv alanı olup olmadığı tespit edilecek. Bölgedeki tüm rezervin net olarak hesaplanmasının ardından kapasiteye ve gazın bulunduğu alanın büyüklüğüne göre kule ve platform kurulumları hesaplanacak. 

'J TİPİ' DÖŞEME GEMİSİ

Ardından ise doğal gazı borulara vermek için arındırıcı bir tesis inşa edilecek. Doğal gaz yer altından çıkarıldığında içerisinde yer alan sülfür ve su gibi maddelerin boruları aşındırması nedeniyle doğal gaz doğrudan borulara verilemiyor.

Son olarak keşfin Türkiye kıyılarına çıkarılması için boru hattı döşenecek. Boruların Zonguldak'a çıkarılması planlanırken, 175-200 km deniz altından boru döşenmesi gerekecek.

Dev rezerve ulaşmada 4 aşamalı plan ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanı Karadeniz Fatih semti
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.