Dev proje için 1.1 milyar dolarlık imza töreni

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğinde, Kamu Özel İş Birliği Modeliyle yapılan İzmir ve Kocaeli Şehir Hastanelerinin finansmanı için imzalar atılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde, 20.10.2016 tarihinde uluslararası finans kuruluşları ve yatırımcı firmaların katılımıyla İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri için 1.1 milyar dolarlık finansmanın imza töreni gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hayalim’ dediği, Türkerler Holding ile Gama Holding’in, Kocaeli ve İzmir’de Kamu Özel İşbirliği Modeli ile hayata geçireceği iki şehir hastanesinde, GE (General Electric) her iki hastane için yüzde 5’er hisse ile stratejik ortak olarak konsorsiyuma dâhil oldu.

Şimdi ise Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası EBRD, ABD’nin denizaşırı özel yatırım kuruluşu OPIC, Kanada devletinin ihracatı destekleyen finans kuruluşu EDC, Unicredit, ICBC, Intesa ve Banca Imi; her iki projede de kullanılmak üzere 1,1 milyar $ kredi veriyor.

141020161202354180754_3.jpg

Neden önemli?

15 Temmuz’dan sonra Standart & Poor’un ve Moody’s Türkiye’nin notunu düşürdüğü bir ortamda uluslararası finans kuruluşlarının toplam 1,1 milyar $ krediyi verme kararı Türkiye ekonomisine güven notu niteliği taşıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM'nin açılış konuşmasında da duyurduğu yatırım toplamda; 1,4 milyar $.

Yatırımın 300 milyon $’ ı yatırımcılar tarafından sağlanan öz kaynaktan, 1,1 milyar $’ ı ise kredi olarak sağlanıyor. Devletin kesesinden ise yatırım için 1 kuruş bile para çıkmıyor.

İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri

İzmir Şehir Hastanesi, yatırım tutarı toplam 900 milyon $ olan ve 622.812 m² arsa üzerinde, 611.234 m² toplam inşaat alanına, toplam 2.060 yatak sayısına sahip olan dev bir proje.

Toplam 368.669 m²’ lik arsa alanında kurulacak Kocaeli Şehir Hastanesi ise 335.647 m² inşaat alanında, toplam 1.180 yatak kapasiteli olarak inşa edilecek. Kocaeli Şehir Hastanesi 500 milyon $’ a mal olacak.

İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Finansmanı İmza Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Sağlık Bakanı Sayın Recep Akdağ’ın, Türkerler Holding, Gama Holding, GE Yönetim Kurulu Üyeleri ile uluslararası finans kuruluşları yetkililerinin katılımı ile gerçekleşecek.

Dev proje için 1.1 milyar dolarlık imza töreni ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.