Dev operasyon! İstanbul'dan El-Bab'a uzanıyor...

Suriye'de bulunan Türk birliklerine saldırı hazırlığında olan teröristlerin planı İstanbul'dan El-Bab'a uzanan operasyonla engellendi. Dev operasyonda 3,5 ton patlayıcı hazırlamaya yetecek ham madde ele geçirildi.

Terör örgütü, tonlarca patlayıcı ham maddesi hazırladı, Suriye'deki Türk birliklerine saldırı planladı. Jandarma'nın başarılı operasyonu ile emellerine ulaşamadan yakalandılar.

Patlayıcı ham maddesi çamaşır suyu ile kamufle edildi. Operasyonun detaylarına TRT Haber ulaştı.

Hain planın rotasında başlangıç noktası İstanbul Başakşehir'di. İkitelli'deki bir depodan, patlayıcı yapımında kullanılacak 19 bin 600 kilogramlık nitrik asit bidonlarla bir tıra yüklendi. Patlayıcı ham maddesi, bidonların üst kısımlarına koyulan çamaşır suyu ile kamufle edildi.

Dev operasyon! İstanbul'dan El-Bab'a uzanıyor...

Kocaeli'de kamufle işe yaradı ve tır kontrolden geçti. Bir sonraki durak, Kilis'teki Çobanbey Gümrük Kapısına götürüldü. Amaç, patlayıcı ham maddesini Suriye'ye geçirip El-Bab'a ulaştırmaktı.

EL-BAB'DAKİ DEPOYA BASKIN

Ancak sınırdan geçemeden yakalandılar. Tır şoförü ve nakliye firmasının sahipleri gözaltına alındı. Gaziantep'te de bir kimya firmasında çalışan 2 Suriyelinin terör örgütlerine patlayıcı ham maddesi temin ettiği belirlendi.

Dev operasyon! İstanbul'dan El-Bab'a uzanıyor... - Resim : 2

İstihbarat çalışması sonucu, tırın son durağı olan El-Bab'daki depoya da ulaşıldı.
Jandarma birlikleri depoya baskın düzenlendi. Patlayıcı madde yapımında kullanılacak çok miktarda amonyum nitrat ve sıvı kimyasal ele geçirildi. Depo sahibi Suriyeli de gözaltına alındı.

Dev operasyon! İstanbul'dan El-Bab'a uzanıyor... ile ilgili etiketler Türkiye Suriye Operasyon Jandarma El Bab patlayıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.