Dev final öncesi Heysel Faciası'nda hayatını kaybedenler anıldı

Liverpool ile Real Madrid arasında Paris'te oynanan Şampiyonlar Ligi finali öncesi İngiliz efsane Sir Kenny Dalglish, çelenk bırakarak Heysel Faciası'nda hayatını kaybedenleri andı.

Liverpool efsanesi Sir Kenny Dalglish, Liverpool-Real Madrid Şampiyonlar Ligi Final maçı öncesi, 37 yıl önce yaşanan Heysel Faciası'nda hayatını kaybeden 39 futbolseverin anısına, Liverpool armasının üzerine çelenk bıraktı.

HEYSEL FACİASI NEDİR?

29 Mayıs 1985 tarihinde Brüksel'deki Heysel Stadı'nda Juventus ile Liverpool arasındaki Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası finali öncesi İngiliz ve İtalyan taraftarlar arasında çıkan olaylar sonucu stadyum duvarı yıkılmış ve yaşanan panikle çok sayıda taraftar tel örgülere sıkışmıştı.

32 İtalyan, 4 Belçikalı, 2 Fransız ve 1 Kuzey İrlandalı futbolsever, Heysel Faciası'nda hayatını kaybetti.

Dev final öncesi Heysel Faciası'nda hayatını kaybedenler anıldı ile ilgili etiketler Real Madrid Liverpool HEYSEL FACİASI
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.