Dev çikolata firmasında çıkan Salmonella bakterisi krizi sürüyor: Fabrikaya baskın düzenlendi

Dev çikolata firması Ferrero'nun ürünlerinde çıkan ve Avrupa'da 150'den fazla çıkan Salmonella bakterisinin yankıları sürüyor. Büyük skandal sonrası firmanın Belçika ve Lüksemburg'daki fabrika ve ofislerine baskın düzenlendi. Baskınlar, Nisan ayında başlatılan soruşturma kapsamında yapıldı. İtalyan çikolata devi, bakteriye ilişkin sağlık birimlerine geç bilgi vermekle suçlanıyor.

Avrupa'da Salmonella krizi sürüyor. 150'den fazla çocuğun hasta olmasına neden olan çikolataların üreticisi Ferrero'nun Belçika ve Lüksemburg'daki fabrika ve ofislerine baskın yapıldı. Yetkililer belge ve bilgisayarlara el koydu. Belçika'daki baskınları Federal Gıda Zinciri Güvenliği Birimi yaptı.

Baskın yapılan yerler arasında bakterinin çıkış noktası olarak bilinen Arlon fabrikası da vardı. 8 Nisan'dan bu yana kapalı olan fabrika henüz faaliyete başlamadı. Burada üretilen Kinder ürünlerinin tamamı Nisan ayında geri çağrılmıştı.

FERRERO SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Lüksemburg'da da şirkete ait üç ofise baskın düzenlendi. Bilgisayar ve belgelere el konuldu. Lüksemburg Başsavcılığı kimsenin gözaltına alınmadığını duyurdu.

Baskınlar, Nisan ayında başlatılan soruşturma kapsamında yapıldı. İtalyan çikolata devi, bakteriye ilişkin sağlık birimlerine geç bilgi vermekle suçlanıyor.

Salmonella bakterisi, ilk olarak 15 Aralık'ta Arlon tesisinde tespit edilmiş, Avrupa genelinde 150'den fazla çocuk şirketin ürünleri sebebiyle bakteriden etkilenmişti.

 

Dev çikolata firmasında çıkan Salmonella bakterisi krizi sürüyor: Fabrikaya baskın düzenlendi ile ilgili etiketler Belçika Ferrero fabrika baskın salmonella bakterisi lüksenburg
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.