Dev banka 35 milyar doları yanlış hesaba yolladı!

Bankacılık dünyası 35 milyar dolarlık hatayı konuşuyor. Almanya ve dünyanın dev bankalarından Deutsche Bank'ın geçtiğimiz ay tam 35 milyar doları yanlış hesaba aktardığı ortaya çıktı. Saniyeler içinde farkedilen hata maddi kayba yol açmasa da bankaya yönelik güven ve prestiji büyük oranda sarstı.

Hatalı transfer Deutsche Bank günlük teminatlarını gerçekleştirdiği esnada, Paskalya Bayramı'ndan bir hafta önce yaşandı. CEO John Cryan’ın son haftasında gerçekleştiilen hatalı gönderim hemen fark edildi ve maddi bir kayıp yaşanmadı.

Öte yandan bu durum bankanın risk ve kontrol süreçlerine dair soru işaretlerini arttırdı.

Deutsche Bank adına açıklama yapan Charlie Olivier, "Operasyonel hata Deutsche Bank asli hesabı ve Deutsche Bank Eurex hesabı arasında yaşanmıştır. Hata saniyeler içerisinde fark edilmiş ve düzeltilmiştir. Bu hatanın neden yaşandığına dair nedenleri dikaktli bir biçimde gözden geçirdik ve tekrarlanmaması için önlemler aldık" dedi.

Dev banka 35 milyar doları yanlış hesaba yolladı! ile ilgili etiketler Deutsche Bank
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.