Dev altın rezervinde sevindiren gelişme! 46 milyar liralık altının döküm yapılacağı tarih belli oldu!

Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan 3.5 milyon onsluk altın madeni ile ilgili sevindiren bir gelişme açıklandı. Dev altın madenine ilişkin sipariş edilen makineler 2022 yılında proje alanına gelecek. Böylece ilk altın dökümü 2022 yılında yapılacak.

Bilecik'in Söğüt ilçesinde bulunan ve toplam büyüklüğü 6 milyar dolara ulaşan altın madeni çalışmaları son sürat devam ederken merak edilen tarih de belli oldu.

Maden sahasında işlemlerin devam etmesi için ÇED raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Gübretaş'tan KAP'a yapılan açıklamaya göre bundan sonraki süreçte ÇED raporunun nihai sonucunun alınması bekleniyor.

İLK ALTIN DÖKÜMÜ 2022'DE YAPILACAK

Dev altın rezervinin çıkarılması için 1. Faz tesis ve ekipmanları ile madencilik faaliyetlerinde kullanılacak maden makinelerinin 2022 yılının başından itibaren proje alanına gelmeye başlayacak.

Gübretaş'tan yapılan açıklamaya göre, 2022 yılında madencilik makinelerinin gelmesiyle birlikte üretimin başlaması bekleniyor.

TOPLAM 450 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

GÜBRETAŞ Maden Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, geçtiğimiz aylarda maden sahasına ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu. Poyraz açıklamasında "Şu anda makine ekipman ve siparişlerini verdiğimiz ilave bir yatırım yapıyoruz. Hedefimiz 2022 yılının sonunda ilk altını dökmek. Orada Türkiye ekonomisi açısından brüt yaklaşık 6 milyar dolara tekabül eden bir büyüklük var. Biz bu 6 milyar dolarlık değeri oradan çıkartmak için bu yıl, önümüzdeki yıl ve 2023 yılı içinde toplamda 450 milyon dolarlık bir yatırım öngörüyoruz. GÜBRETAŞ maden yatırımları olarak da bundan sonraki dönemlerde Söğüt ve dışındaki diğer sahalarda da inşallah çalışmalara gireceğiz." demişti.

 

Dev altın rezervinde sevindiren gelişme! 46 milyar liralık altının döküm yapılacağı tarih belli oldu! ile ilgili etiketler altın rezerv
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.