Deutsche Welle'nin öncülüğünde kurulan YouTube kanalında skandal video: Bakanlık harekete geçti

Alman yayın kuruluşu Deutsche Welle'nin öncülüğünü yaptığı, BBC, France 24 ve Voice of America'nın ortaklığında kurulan +90 adlı YouTube kanalında skandal bir video yayınlandı. Söz konusu videoda fuhuş ve uyuşturucu kullanımına övgüler yer aldı. Skandal videoya sert tepkiler gelirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık videonun yayından kaldırılması için girişimlerin başladığını açıkladı.

Alman DW öncülüğünde İngiliz BBC, Fransız France 24 ve ABD'li Voice of America ortaklığında kurulan +90 adlı Youtube kanalında, önceki gün paylaşılan ve genç kızları fuhşa teşvik eden video büyük tepki çekti. Videoda fuhuş, kısa yoldan para kazanma yöntemi olarak övülürken; LGBT ve uyuşturucu kullanımı da özendiriliyor.

Deutsche Welle'nin öncülüğünde kurulan YouTube kanalında skandal video: Bakanlık harekete geçti

+90 Youtube kanalı, 8 Nisan'da yayınlanan videoyu önceki akşam yeniden paylaştı. Ahlaksızlığın pohpohlandığı video; sosyal medyada her kesimden tepki aldı.

"HAFTADA 4 SAAT ÇALIŞIP ÇOK PARA KAZANIYORUM"

Videoda konuşan sözde uzmanlar, "fuhuş işçiliği" adı altında ahlaksızlığın yasal olmasını talep etti, hukuksal haklar getirilmesini ve emeklilik yaşlarıyla ilgili düzenleme yapılmasını istedi.

Deutsche Welle'nin öncülüğünde kurulan YouTube kanalında skandal video: Bakanlık harekete geçti - Resim : 2

Fuhşu normalleştiren bir başka şahıs da "Üniversite bitirdim, sanatçı oldum. Onlarda o kadar becerikli değilim gibi geliyor bana. Şimdi haftada 50 saat çalışıp benim kazandığım parayı kazanamıyor insanlar. Ben 4 saat çalışıyorum günde" ifadelerini kullandı.

ALMAN EDİSYONUNDA TAM TERSİ ALGI VAR

Alman haber ajansı Deutsche Welle'nın (DW) Almanca edisyonunda ise; durum tam tersi.

Deutsche Welle'nin öncülüğünde kurulan YouTube kanalında skandal video: Bakanlık harekete geçti - Resim : 3

2018'de DW tarafından hazırlanan haberde; fuhuş yapan kadınların dövüldüğü, süründürüldüğü, kötü muamele gördüğü hatta kiralarını dahi ödeyemediği anlatılırken; konu Türkiye olunca ahlaksızlık "Yasemin işini severek yapıyor, pek hızlı para kazanıyor" tarzı cümlelerle özendirilmeye çalışıldı.

AYRIMCILIĞIN VE AHLAKSIZLIĞIN PROPAGANDASINI YAPIYOR

ABD, İngiltere, Fransa ve Almanya devlet televizyonları tarafından finanse edilen YouTube kanalında 2019'dan beri pek çok video yayınlandı. Videolarda LGBT propagandası yapıldığı, hem etnik köken üzerinden hem de ahlaksızlık üzerinden içeriklerin üretildiği ve topluma empoze edilmeye çalışıldığı görüldü.

"Trans erkek olmak, "Aşkın cinsiyeti yok", "Trans kadın olmak", "Lezbiyen olmak", "Direk dansı nedir?" başlıklı videolarda gençlik ahlaksızlığa; "Burası Türkiye", "Yurt dışında okumak", "Dubai'ye yerleşmek" gibi videolarla gençlerin yurtdışına gitmesi teşvik edildi. "Türkiye'de Ermeni olmak", "Türkiye'de kekeme olmak" tarzı içeriklerle de toplumsal farklılıklar üzerinden ayrıştırıcı bir dil kullanıldı.

Kanalda zaman zaman, Türkiye karşıtı siyasi içeriklerin de olduğu görüldü.

Deutsche Welle'nin öncülüğünde kurulan YouTube kanalında skandal video: Bakanlık harekete geçti - Resim : 4

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "DW Türkçe'nin yaptığı bu haberle tüm basın meslek ilkeleri ve toplumsal değerlere hakaret etmektedir. Öte yandan TCK 227/2. maddede düzenlenen fuhşa teşvik suçunu da işlemektedir. Kadınları aşağılayan, ahlaksızlığı normalleştiren bu yaklaşım kabul edilemez. Yayıncılık adına bir utanç vesikası olan bu içeriğin engellenmesi için yetkili kurumlara gerekli başvuruları yaptık" ifadelerini kullandı.

Deutsche Welle'nin öncülüğünde kurulan YouTube kanalında skandal video: Bakanlık harekete geçti ile ilgili etiketler YouTube video 90+ derya yanık Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.