Deterjan Pazarı vurgunu! 40 bin kişi dolandırılmıştı, 2 kişi tutuklandı

Ankara'da 'Deterjan Pazarı' firması aracılığıyla yaklaşık 40 bin kişiyi toplam 500 milyon Türk lirası dolandırdıkları iddiasıyla 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden şirket sahibi Süleyman Kocabaş ve bir kişi daha tutuklanırken, 6 kişi serbest bırakıldı.

Ankara'da banyo topunun yapımında kullanılan ham maddeyi sattığı vatandaşlara yaptıkları ürünleri üç katı fiyatla geri alma vaadinde bulunan Deterjan Pazarı firması, internet üzerinden de müşteri bularak satış yaptı.

Süleyman Kocabaş'ın sahibi olduğu 'Deterjan Pazarı' isimli firma, iddiaya göre müşterilerine verdiği sözleri yerine getirmeyerek, yaklaşık 40 bin kişiyi toplam 500 milyon Türk lirası dolandırdı. Çok sayıda kişinin şikayeti üzerine savcılık, Süleyman Kocabaş hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen firma sahibi Kocabaş'ın da aralarında olduğu 8 şüpheliden 2'si tutuklandı, 3'ü adli kontrol şartıyla olmak üzere 6 kişi serbest bırakıldı.

Şüphelilerden Süleyman Kocabaş ve O.K. adlı çalışan nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanırken, şüpheliler M.M., K.Ş.Ç. ve F.Ç.Y. hakkında yurt dışına çıkış yasağı ve belirli yerlere başvurma yönünde adli kontrol kararı verildi.

İHA

 

 

Deterjan Pazarı vurgunu! 40 bin kişi dolandırılmıştı, 2 kişi tutuklandı ile ilgili etiketler Ankara deterjan pazarı dolandırıcılık tutuklama Süleyman Kocabaş

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.