Detaylar ortaya çıktı! 17 mahkuma koronavirüs orada bulaştı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, geçtiğimiz günlerde cezaevindeki koronavirüs tedbirleri hakkında açıklamada bulundu. Gül, açıklamasında açık cezaevinde bulunan 17 mahkuma koronavirüs bulaştığını, 3 kişinin bu nedenle vefat ettiğini açıkladı. O mahkumlara koronavirüsün nasıl bulaştığı ortaya çıktı.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, açık ceza infaz kurumlarındaki 17 hükümlüde koronavirüse rastlandığını ve bunlardan üçünün hayatını kaybettiğini açıklamasının ardından, mahkumlara virüsün nasıl bulaştığı araştırılmaya başlanmıştı.

HASTANEDE BULAŞTI

Edinilen bilgilere göre virüs, mahkumlara hastanede temas ettikleri noktalardan veya muayene oldukları doktordan bulaştı. Daha sonra Sağlık Bakanlığı yetkililerinin de devreye girmesiyle, koronavirüs testi pozitif çıkan hükümlülerin, temas ettiği belirlenen diğer mahkûmların da karantina altına alındığı öğrenildi.

EVE GÖNDERİLECEKLER

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre: Açık cezaevindeki koronavirüs hastaları, İl Sağlık Müdürlüklerine teslim edildi. Bu kişilerin tedavisi ve karantina süresi bittikten sonra cezaevine geri gönderilmeyecek. Mahkumlar, eğer tahliye hükümlerinden faydalanabiliyorsa tahliye edilecek, faydalanamıyorsa 31 Mayıs’a kadar izinli olarak evine gönderilecek.

BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI

Adalet Bakanlığı yetkilileri, cezaevlerinde koronavirüs salgınının yayılmasına mâni olmak için her türlü tedbiri aldıklarını vurguladı. Yetkililer “En ufak bir emare göstereni hemen karantinaya alıp gerekli testlerin yapılmasını sağlıyoruz. Bazı mahkûmlar psikolojik olarak bu durumdan etkileniyor. Ama yine de gerekli sağlık taramasından geçiriyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Detaylar ortaya çıktı! 17 mahkuma koronavirüs orada bulaştı ile ilgili etiketler cezaevi mahkum Koronavirüs Korona doktor Hastane
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.